Ne znate pravi način kako da se riješite neželjenih dlačica na licu? Evo kako.

Ne znate pravi način kako da se riješite neželjenih dlačica na licu? Evo kako.

Smetaju nam one na nausnici, čini nam se da ih previše ima na čelu, uz zaliske, a omnogim ženama sloj finih paperjastih dlačica može prekrivati skoro pa cijelo lice.

 

 

 

Nisu jako uočljive, ali mogu nas smetati želimo li savršeno glatku kožu lica. Osim toga, lice je vrlo osjetljivo i treba nježnu metodu otklanjanja dlačica kako bi se izbjegla nepotrebna iritacija ili čak oštećenje kože.

 

 

 

 

 

 

 

Zbog toga smo došli na ideju da pronađemo odgovarajući recept uz pomoć kojeg ćete to moćoi učiniti i same. Potrebna su vam samo tri sastojka za pastu kojom ćete moći depilirati lice. Za domaću pastu potreban je med, koji je pravo prirodno blagotvorno čudo jer sadrži brojne antioksidanse i vitamine. Drugi sastojak je zob koja regulira pH-vrijednost kože te otklanja mrtve stanice. Još ti treba i limun od kojeg će koža biti sjajnija, a usporava i rast novih dlačica.

 

 

 

Sastojci:

 

 

2 kašike meda

2 kašike soka od limuna

kašika sitno mljevenih zobenih pahuljica

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke da nastane ljepljiva pasta. Zatim je nanesi na željena mjesta na licu te nježnim i kružnim pokretima umasiraj. Trljaj u suprotnom smjeru od rasta dlačica kako bi ih kompletno otklonila.

 

 

 

 

 

 

Na kraju otkloni ostatke paste s pomoću mlake vode te namaži kožu hidratantnom kremom. Kako bi rezultat bio optimalan, cijeli postupak ponovi dva do tri puta sedmično.

 3,220 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »