NAPRAVITE SNJEŽNU KUGLU ČIJI SVI DIJELOVI SU JESTIVI I JAKO UKUSNI

NAPRAVITE SNJEŽNU KUGLU ČIJI SVI DIJELOVI SU JESTIVI I JAKO UKUSNI
Sastojci: 12 listova želatine; ledena voda; 8 vodenih balona; drveni štapići za ražnjiće; ljepljiva traka; komad stiropora;non-stick sprej za kuhanje (napraviti ga možete i sami – u sprej bocu stavite jednak omjer biljnog ulja i tekućeg lecitina te protresite).

Priprema:

U posudu ledene vode dodajte jednu po jednu želatinu i ostavite da stoji deset minuta. Nakon što omekša, izvadite listove iz vode, lagano istisnite višak vode pa želatinu stavite na malu tavu, dodajte tri žlice vode i lagano zagrijavajte dok se ne rastopi.  Stavite ju da se malo ohladi (dok više nije topla na dodir), ali pazite da ne stoji predugo jer će se previše stisnuti. Ako se stvrdne, ponovo je malo zagrijte.

Napušite osam balona na veličinu koja odgovara muffinu i zalijepite na drvene štapiće. Zatim poprskajte sprejem protiv lijepljenja dlanove, ne previše, i lagano premažite balone dok se ulje ne upije (baloni ne smiju biti sjajni i masni).

Tekuću želatinu stavite u šalicu širine kao i balon tako da bude dublja i da se balon može cijeli umočiti u nju. Nakon namakanja, a kad prestane kapati s balona želatina, zabodite ga u stiropor da stoji uspravno. I tako sa svim balonima.

Neka odstoje desetak minuta dok više nisu ljepljivi na dodir, pa ponovite umakanje u želatinu. Ako je ona postala kruta, malo je zagrijte. Ovaj put baloni na stiroporu moraju odstajati 24 sata na sobnoj temperaturi. Sve je spremno za sljedeći korak nakon što želatina na njima postane čvrsta.

Da biste odvojili želatinoznu kuglicu od balona izrežite ga tamo gdje se spaja sa štapićem, balon će se ispuhnuti i lagano ga izvucite. Ako se odmah ne odvoji, ostavite ga da odstoji neko vrijeme pet minuta do 45 minuta. Otvor svake kuglice oblikujte škarama.

Prije stavljanja kuglica na muffine, svaki kolač premažite nekom bijelom kremom i prekrijte kokosom da izgleda kao snijeg. Na to stavite jestive božićne figurice, primjerice, snjegovića, bor…

Pogledajte u videu kako to napraviti.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »