NAJBOLJE GODINE ZA POTOMSTVO: U OVOM PERIODU ŽIVOTA ŽENE RAĐAJU PAMETNIJU DJECU

NAJBOLJE GODINE ZA POTOMSTVO: U OVOM PERIODU ŽIVOTA ŽENE RAĐAJU PAMETNIJU DJECU

Istraživanje je pokazalo uzrast trudnice utiče na zdravlje i um bebe.

U jednom od univerziteta u Londonu sprovedeno je istraživanje gdje su naučnici postavili sami sebi pitanje: ‘Kada žena treba da postane majka”.

Pitali su se koja je idealna dob neke osobe u kojoj možete postati majka i kako to utiče na zdravlje i um djece.

 

 

 

 

 

Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt djeteta, a napokon su uspjeli da pronađu odgovor.

Zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju djecu u četvrtoj deceniji života definitivno rađaju najinteligentniju djecu. Kognitivni testovi pokazali su da djeca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale djece.

 

 

 

 

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa djecom.

Samim time stvaraju jaku psihološku strukturu djeteta.

Jedno od čestih pitanja koje roditelji postavljaju na Googleu jeste kako dobiti dječaka ili djevojčicu. Iako je šansa 50-50, ipak neke životne navike, kao što su  ishrana ili odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol djeteta.

Prema novom istraživanju objavljenom u jednom časopisu, ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, vjerovatno ćete roditi dječaka.

 

 

 

Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

 

 

 

Majke koje su rodile dječake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje prije začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dječaka.

Tako da želite li djevojčicu jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbjegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).

 

 

Želite li dječaka, preporučuje se da jedete manje mliječnih proizvoda, a više povrća i svježeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermatozoidima s Y hromozomom.

Postoji nekoliko razloga zašto roditelji žele da saznaju da li će se dobiti žensko ili muško dijete. Jedni žele djevojčice, drugi žele dječake, treći imaju djevojčicu, pa bi željeli dječaka, četvrti imaju dječaka, pa bi voleli djevojčicu i tako u krug.

 

 

 

Jedan od razloga zbog čega roditelji žele da znaju da li je dječak ili djevojčica jesu i odjeća, posteljina, krevetići i ostale stvarčice koje treba obezbijediti prije nego što bebica dođe na svijet.

U današnje vrijeme medicinskim pregledima se može veoma jednostavno otkriti da li trudnica nosi djevojčicu ili dječaka, ali isto tako, barem po pričama starijih, samo tijelo trudnice okriva da li nosi dječaka ili djevojčicu.

 

 

 

 

– Ako imate problema s mučninama, vjerovatno nosite djevojčicu.

– Ako imate problema s tenom, vjerovatno nosite djevojčicu.

– Ako nosite ‘nisko’, vjerovatno nosite dječaka.

– Ako nosite ‘široko’, vjerovatno se radi o djevojčici.

– Ako žudite za slanom i kiselom hranom, vjerovatno nosite dječaka.

– Ako preferirate slatku hranu, nosite djevojčicu.

 2,190 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »