METEOROLOZI SU OBJAVILI NOVU PROGNOZU: OČEKUJE NAS TOPLIJE VRIJEME ZA NEKOLIKO DANA

METEOROLOZI SU OBJAVILI NOVU PROGNOZU: OČEKUJE NAS TOPLIJE  VRIJEME ZA NEKOLIKO DANA

Snijeg koji je danas lokalno pao brzo se otapa. Ozbiljnije zime, većeg i dugotrajnijeg snijega zasada nema u najavi.

NOĆ NA ČETVRTAK(07.12.) – noćas u Hercegovini i zapadnijim dijelovima Bosne pretežno vedro, dok će iznad ostatka zemlje i dalje zadržati dosta oblaka uz lokalno slabe padavine, malo kiše ili susnježice u nižim i koja pahulja snijega u višim krajevima. Količina padavina zanemariva tako da možemo reći da je glavnina uticaja ciklone prošla.

ČETVRTAK (07.12.). – Iznad većeg dijela zemlje tmurno, više sunčanih intervala na zapadu Bosne i u Hercegovini. U dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosni još malo “sitnih” padavina, na granici kiše i snijega. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac a u Hercegovini bura – prohladno.

 

 

PETAK (08.12.) – Stabilnije vrijeme, veći dio zemlje će nakratko obasjati i sunce. Nešto više oblačnosti zadržati će se na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Dok je po kotlinama i duž riječnih tokova moguća dugotrajna magla. Idalje prohladno, u jutarnjim satima nerijetko mraz.

U SUBOTU (09.12.) ponovo porast naoblake, nizine i kotline većeg dijela zemlje preplavit će niska naoblaka, pa i magla. Generalno do kraja ove sedmice bez značajnijeg otopljenja ali nema ni neke zime. Veće padavine za ovu sedmicu su završile, ostaje još lokalno “sitno” istih sutra i u nedelju. Početkom iduće sedmice zatopljenje koje bi uz temperaturni inverziju kotlinama i nizinama uslovilo maglu. U drugom dijelu naredne sedmice rastu šanse za zahlađenje i padavine.

 706 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »