MAGIČNI DANI U SEPTEMBRU: U septembru ne započinjite poslove i ne zaljubljujte se !

MAGIČNI DANI U SEPTEMBRU: U septembru ne započinjite poslove i ne zaljubljujte se !

 

 

 

 

 

Septembar nije mjesec nekih novih poslovnih ideja i ne bi trebalo započinjati ništa jer će na početku sve ići  kao voda ali kasnije, veoma će sve biti otežano.

 

Septembar je mjesec uglavnom predviđen za školske aktivnosti, to je bar po ljudskim pravilniku, tj. čovjek je to sam sebi nametnuo. U ovom mjesecu počinje zlatno godišnje doba – jesen, a napušta nas toplo ljetnje sunce.

Ravnodnevica je sa astronomske tačke gledišta dan kada noć i obdanica jednaku traju. Nakon toga, noći postaju sve duže. Jesenja ravnodnevica ove godine pada na 23. septembar i označava početak proljeća na južnoj i jeseni na sjevernoj hemisferi.

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2019/08/387-meditacija.jpg

 

 

Drevni druidi, koji su živjeli u skladu sa prirodom, ovaj dan su proslavljali kao Mabon, te na taj način odavali počast suncu kao i božanstvima koja su im podarila plodonosnu letinu. Jesenja ravnodnevica je vrijeme kada se ubiru plodovi rada, ne samo u materijalnom nego i duhovnom smislu.

 

 

 

 

 

Za Mabon važi pravilo: ”Kakva sjetva, takva i žetva.” Ovo je vrijeme kada se završavaju poslovi i planiraju novi. Danas mnogi narodi, poštovaoci drevnih druida, obilježavaju ovaj dan prigodnim proslavama, prinoseći bogovima plodove ljetine kako bi im zahvalili na darovima i zaštiti.

Septembar nije mjesec nekih novih poslovnih ideja i ne bi trebalo započinjati ništa jer će na početku sve ići  kao voda ali kasnije, veoma će sve biti otežano. Kada su ljubav i ljubavne veze  u pitanju, takođe apelujem da se ne započinje ništa u ovom mjesecu jer iako sve djeluje bajno i sjajno, čak 75 posto veza započetih u ovom mjesecu, jako  će slabo funkcionisati i maltene, uvijek će biti prepreka, rasprava pa i čestih raskida.

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2019/08/387-magicni-dani.jpg

 

 

U narodu se vjeruje da u septembru dolazi Zduhač – čuvar ljetine.

Vjeruje se da su zduhači u stvari ljudi vješci, koje krase magijske moći i vidovnjaštvo. Žene su ih prepoznavale po tome što su rođeni obmotani placentom, i to u petak, a po boji ”košuljice” znale su da li je dobar ili zao: bijela je označavala dobročinitelja i zaštitnika, dok se u crvenoj rađalo samo zlo. Dobri zduhači predviđali su budućnost, čuvali selo od vremenskih nepogoda, liječili ljude. Kretali su se isključivo noću, a ako se sretnu dobar i loš, onda bi se pobili.

Berićet cijelom kraju zduhači su obezbjeđivali na sljedeći način: čim bi osjetili da se približava nevrijeme, brzo su se povlačili na neko skriveno mjesto da bi pali u trans.

Njihov duh bi tada izašao iz tijela da bi se borio sa alom, dok su mu tijelo na zemlji štitili pomoćnici mašući oštrim predmetima po vazduhu. Ovu sposobnost imaju šamani širom svijeta, koji se takođe ritualima bore protiv vremenskih neprilika.

 

 

 

 

 

Magični dani u septembru: MEDITIRAJTE I OPRAŠTAJTE

  1. septembar – Savršen dan za završetak važnih poslova.
  2. septembar – Iskoristite ovaj dan za meditaciju, vizualizacije, napravite planove za budućnost.
  3. septembar – Jesenja ravnodnevnica, opraštanje s ljetom i vrijeme rituala za berićet i zdravlje.
  4. septembar – Obavezno pijte biljne čajeve kako biste osnažili tijelo.
  5. septembar – Ovo je dan pomirenja i zato ga pametno iskoristite. Danas morate da oprostite i sebi i drugima.
  6. septembar – Dobro očistite kuću jer ćete na taj način obezbediti dobru energiju u domu.

 

 

 

 

 

ENERGETSKI DANI U SEPTEMBRU

Kosmičke energije i te kako imaju utjecaj na nas, kako na našu planetu, takođe i na naše zdravlje i ponašanje. Da pogledamo kako će oni djelovati na nas tokom mjeseca.

Prvih pet dana septembra kosmički talas zahvatit će ljude  kardiovaskularne jako ostljive, naglašen krvni ali i sršani pritisak.

Dani od 06. do 10. septembra biće teški za srčane bolesnike i astmatičare.  Napetost u znatno povećanoj  razmeri.

Period od 11. do 15. septembra možemo očekivati povišen krvni pritisak, aritmiju i stegu u grudima, moguća su dešavanja u čeonom delu.

  1. i 19. septembra: osobe koje boluju od kostobolje, to su na žalost njihovi dani, preporučujem im tada ručnu masažu.

Problemi sa štitnom žlijezdom i ginekološki problemi, očekuju se od 20. do 23. septembra.

  1. i 25. očekuju se ravne linije, tako da ne treba očekivati kolektivni negativni iticaj

Period 26. – 29. očekuju se problemi s kičmom, nogama, pritiskom.

Poslednji dan septembra meseca možemo očekivati ponovo probleme sa pritiskom ali i drhtavicom tIJela.

 

 

 

 

 

 

(Zoran Šumadinac/aura.ba)

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »