Lijek za spavanje od meda i mlijeka: Jedna šolja ove mješavine i zaspaćete za manje od minute

Lijek za spavanje od meda i mlijeka: Jedna šolja ove mješavine i zaspaćete za manje od minute

Ako patite od nesanice, onda definitivno treba da isprobate ovu domaću mješavinu mlijeka i meda. Ovo je najefikasniji drevni lijek za spavanje. Sve što treba da uradite je da popijete samo jednu šolju ovog lijeka prije nego što odete na spavanje i zaspaćete za manje od 10 minuta.

Ljudi su vjekovima koristili med i mlijeko za pravljenje lijekova protiv nesanice. Čak i ako ih konzumirate odvojeno, izuzetno su efikasni sastojci. Ali njihovi efekti se umnožavaju za nekoliko puta ako su iskombinovani i konzumirani zajedno.

 

Takođe možemo pomenuti da je med jedan od slatkih sastojaka koji izaziva kontrolisano povećanje količine lučenja insulina, što takođe proizvodi oslobađanje triptofana u mozak.

Dakle, ovim jedinjenjem – triptofan se pretvara u serotonin, što proizvodi osjećaj opuštenosti. A serotonin se običo pretvara u melatonin – dobro poznatu pomoć za spavanje. Dakle, ako ste razumjeli ovaj hemijski put – onda možete vidjeti zašto se med i mlijeko koriste za poboljšanje sna i uklanjanje nesanice.

 

Lijek za spavanje od meda i mlijeka: Jedna šolja ove mješavine i zaspaćete za manje od minute

Sastojci:

  • 180 ml mlijeka
  • 1 kap ekstrakta od vanile
  • 1 kašičica meda

Sipajte mlijeko u malu šerpu i stavite ga na šporet. Sačekajte da se ugrije, ali ne da prokuha. Zatim ga sklonite sa toplote i sipajte u čašu. Dodajte vanilu i med. Dobro promiješajte i lagano popijte prije nego što odete na spavanje.

Za ljude koji su nisu tolerantni na laktozu, pratite isti recept, ali zamijenite mlijeko sa nekom zamjenom bez laktoze, kao što su sojino ili bademovo mlijeko.

(webtribune.rs)

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »