LAUTERBACH sada PRIZNAJE: Vakcine protiv kOVID-a mogu da izazovu teške nuspojave, priznaje NJEMAČKI ministar zdravlja!

LAUTERBACH sada PRIZNAJE: Vakcine protiv kOVID-a mogu da izazovu teške nuspojave, priznaje NJEMAČKI ministar zdravlja!

Nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah, koji je svojevremeno tvrdio da vakcinacija protiv COVID-a 19 nema neželjenih efekata, priznao je prošle nedelje da je pogrešio, rekavši da se neželjene reakcije javljaju brzinom od jedne na 10.000 doza i mogu da izazovu „teške invalidnosti“.

Dana 14. avgusta 2021, Lauterbach je na Tviteru rekao da vakcine nemaju „nuspojave“, dodatno postavljajući pitanje zašto su neki Nemci odbili da se vakcinišu protiv COVID-a 19.

Tokom intervjua za ZDF-ov „Heute Journal” 12. marta, Lauterbacha je voditelj Kristijan Sivers pitao o tvrdnji koju je izneo u leto 2021, suočivši ministra zdravlja sa njegovim prethodnim tvitom u kojem je navedeno da injekcije praktično nemaju neželjene efekte.

 

 

Lauterbah je odgovorio da je tvit bio „pogrešan” i „preterivanje” koje je tada napravio, napominjući da „ne predstavlja moj pravi stav”.

„Uvek sam bio svestan brojeva i oni su ostali relativno stabilni… jedan od 10.000 [povređenih]“, rekao je Lauterbah. „Neki kažu da je to mnogo, a neki kažu da nije toliko.

 

 

 NEMAČKI ministar zdravlja sada priznaje: Vakcine protiv COVID-a mogu da izazovu teške nuspojave

 

 

Lauterbachova primedba o neželjenim događajima od vakcine usledila je nakon što je nemačka mreža objavila slučajeve nekoliko Nemaca koji su ozbiljno povređeni nakon vakcine, uključujući 17-godišnju gimnastičarku koja se ranije takmičila na nemačkom prvenstvu u umetničkoj gimnastici pre nego što je hospitalizovana ubrzo nakon što je primila drugu dozu vakcine BioNTech COVID-19.

„Šta kažete onima koji su pogođeni [povredama od vakcine]?“ Sivers je upitao Lauterbaha.

„ Ono što se dogodilo ovim ljudima je apsolutno zastrašujuće “, odgovorio je Lauterbach. „ Iskreno, veoma mi je žao ovih ljudi. Ima teških invaliditeta, a neki od njih će biti trajni. ”

 

 

Stiv Kirš, izvršni direktor Fondacije za istraživanje bezbednosti vakcina , nije se složio sa Lauterbahom, ali je pohvalio ministra zdravlja za „napredak“ kada je uporedio njegovu najnoviju primedbu sa prethodnim komentarima u vezi sa bezbednošću i delotvornošću vakcina protiv COVID-19.

„Prava stopa ozbiljnih nuspojava je otprilike 100 puta veća od cifara koje je naveo Lauterbah — ‘bliže 1 od 100 doza’ i ‘Za smrt, to je ~1 od 1.000 doza’”, napisao je Kirš na Tviteru .

Do 31. oktobra 2022. Paul-Ehrlich-Institut je primio ukupno 333.492 pojedinačnih izveštaja o slučajevima sumnje na neželjene reakcije na vakcine protiv COVID-19 ili neželjene efekte vakcine u Nemačkoj, prema zvaničnim podacima koje je u decembru 2022. objavilo medicinsko regulatorno telo koje istražuje vakcine.

„ Broj pojedinačnih izveštaja o slučajevima mesečno dostigao je vrhunac u decembru 2021. i nastavio se tokom leta “, navodi savezna agencija, koja je podređena nemačkom Ministarstvu zdravlja.

Uprkos ovim nalazima, na veb stranici ministarstva zdravlja zemlje od 16. marta stoji da su „savremene vakcine bezbedne i da se neželjeni efekti javljaju samo u sporadičnim slučajevima“.

Kako je tema nuspojava nakon vakcinacije počela da se širi u nekim nemačkim medijima, počele su da se vode tužbe protiv BioNTech-a, kao i protiv drugih proizvođača vakcina protiv COVID-a 19.

BioNTech je negirao sve odgovornosti, preneo je ZDF.

Proizvođači vakcina kao što su Pfizer i Moderna imaju imunitet od odgovornosti ako nešto nenamerno krene naopako sa njihovim vakcinama, što ih stavlja u veoma jak pravni položaj.

„ Tačno je da su u okviru ovih ugovora EU kompanije u velikoj meri izuzete od odgovornosti i da odgovornost, dakle, leži na nemačkoj državi “, rekao je Lauterbah.

 

 

 

NultaTačka/ZeroHedge

 661 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »