KREĆEMO!!! U Srbiji su neki genijalci uveli obavezno nošenje maski u svim zdravstvenim ustanovama

KREĆEMO!!! U Srbiji su neki genijalci uveli obavezno nošenje maski u svim zdravstvenim ustanovama

Takozvana Radna grupa Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida donela je na današnjoj sednici preporuke za postupanje na nivou primarne zdravstvene zaštite i bolničkih ustanova, a jedna od njih je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz instituta “Batut”.

Određeno je obavezno testiranje na kovid svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ukoliko imaju simptome akutne respiratorne infekcije, i njihova obavezna kontrola i testiranje nakon preležane infekcije.

 

BRZI TEST – Kako prepoznati ovcoide? – Vijesti – Logično

 

 

Na nivou bolničkih ustanova obavezno je testiranje pacijenata kao uslov za hospitalizaciju, neophodno je testiranje za prijem na hematološka i onkološka odeljenja, kao i odeljenja gerijatrije i odeljenja gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.Uvedena je i zabrana poseta bolnicama koje su u nadležnosti Komisija za prevenciju bolničkih infekcija.

 

 

Uvedena je i zabrana poseta bolnicama koje su u nadležnosti Komisija za prevenciju bolničkih infekcija. Komisije za prevenciju bolničkih infekcija u zdravstvenim ustanovama su dužne da u narednih sedam dana naprave procenu epidemiološke situacije i daju predlog mera, kao i da redovno prate epidemiološku situaciju.

U pogledu bolničkih kapaciteta za smeštaj hospitalizovanih pacijenata obolelih od kovida, Radna grupa je zauzela stav da za sada nije neophodno njihovo dodatno proširenje.

 

 

 

NultaTačka

 482 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »