Kompanija Johnson & Johnson obustavlja svjetsku prodaju PUDERA ZA BEBE zbog velikog broja slučajeva RAKA (u zadnjih par godina proizvode i vakcine)

Kompanija Johnson & Johnson obustavlja svjetsku prodaju PUDERA ZA BEBE zbog velikog broja slučajeva RAKA (u zadnjih par godina proizvode i vakcine)

Farmako Kompanija Džonson i Džonson donela je odluku za obustavljanje globalne prodaje pudera za bebe na bazi talka 2023. godine, rekao je proizvođač lekova, nakon više od dve godine pošto je ukinuta u SAD, gde je izazvala na hiljade slučajeva kancera.

Iz kompanije koja između ostalog proizvodi i vakcine protiv COVID-a i dalje tvrde da su u pitanju dezinformacije bez obzira na visok broj nuspojava koje su prijavljene.

„Doneli smo komercijalnu odluku da proizvodimo puder za bebe na bazi kukuruznog skroba“, navodi se i dodaje da se puder za bebe na bazi kukuruznog skroba već prodaje u zemljama širom sveta, prenosi Reuters.

Kompanija J&J koja proizvodi vakcine obustavlja globalnu prodaju PUDERA ZA BEBE zbog velikog broja slučajeva RAKA

U 2020., ova kompanija je objavila da će prestati da prodaje svoj puder za bebe sa talkom u SAD i Kanadi jer je potražnja pala usled, kako je rečeno, „dezinformacija“ o bezbednosti proizvoda usred niza pravnih izazova.

Kompanija se suočava sa oko 38.000 tužbi potrošača i njihovih preživelih koji tvrde da su proizvodi sa talkom, ove kompanije, izazvali kancer zbog kontaminacije azbestom, poznatim kancerogenom.

J&J poriče optužbe, rekavši da su decenije naučnih ispitivanja i regulatornih odobrenja pokazale da obećanje da će biti bezbedan i bez azbesta.

Rojtersovo istraživanje iz 2018. pokazalo je da je kompanija Džonson i Džonson decenijama znala da je azbest, kancerogen, prisutan u njihovim proizvodima na bazi talka.

Interni zapisi kompanije, svedočenja sa suđenja i drugi dokazi su pokazali da su od najmanje 1971. do ranih 2000-ih, sirovi talk i gotovi prahovi ove kompanije bili pozitivni na male količine azbesta.

Kao odgovor na dokaze o kontaminaciji azbestom predstavljene u medijskim izveštajima, u sudnici i na Kapitol Hilu, Džonson i Džonson je više puta rekao da su njihovi proizvodi na bazi talka bezbedni i da ne izazivaju kancer.

 

 

 

 

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »