Kinezi zatvaraju Peking? Sprema im se šangajski scenario

Kinezi zatvaraju Peking? Sprema im se šangajski scenario

Peking je u pripravnosti i sprema se za moguće uvođenje brutalnih mera poput onih u Šangaju, a zvaničnici glavnog grada Kine su najavili intenzivnija testiranja nakon što je svega 10 učenika srednjih škola testirano pozitivno na kovid-19.

 

Nakon jučerašnjih pozitivnih testiranja i otkrivanja još četiri slučaja infekcije korona virusom nezavisno od testiranja, gradske vlasti su donele odluku da nastavu u školama obustave na nedelju dana, prenosi AP.

U kontinentalnoj Kini je danas potvrđeno 24.326 novih infekcija korona virusom, od kojih su većina asimptomatski slučajevi u Šangaju, gde su proglašene stroge restriktivne mere koje su privukle pažnju svetske javnosti zbog svoje brutalnosti.

Kineska politika nulte tolerancije na kovid-19, masovno testiranje i stroga blokada zbog koje građani nisu mogli da napuste svoje domove, očigledno nije sprečila širenje epidemije jer brojevi obolelih u Šangaju rastu a sada se isti slučaj javlja i u Pekingu.

 

 

 

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Podsetimo, stanovnici Šangaja su pod brutalnim merama vlasti u tom gradu, gde ih policija maltretira kao i zdravstveni radnici a na njihove domove i ulaze u zgradu postavljaju se alarmi u slučaju da neko izađe. Pored toga, građani nemaju ni osnovne namirnice dok roditelje koji su pozitivni na prislinim testovima razdvajaju od dece i odvode ih u kovid logore.

NultaTačka

 1,986 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »