KAD JE DJETETU POTREBAN PRVI JASTUK ZA SPAVANJE?

KAD JE DJETETU POTREBAN PRVI JASTUK ZA SPAVANJE?

U prvoj godini bebe bi trebale spavati bez jastuka, kao i dekica i igračaka, zbog opasnosti od gušenja, ali stručnjaci tvrde da ni starija djeca ne trebaju spavati s jastukom

 

Spavaju li s roditeljima ili u svom krevetiću, u prvoj godini dana bebe bi trebale spavati bez jastuka, kao i dekica, prekrivača i igračaka. Tek sa šest mjeseci starosti beba može maknuti ono što joj je prekrilo lice i može se samostalno okretati s leđa na bok i obrnuto. No u kojoj je dobi sigurno djetetu dati prvi jastuk, odnosno kad bi dijete trebalo početi spavati s jastukom?

 

 

– Zapravo ni starija djeca ne trebaju jastuke. Roditelji često misle da će jastuk pružiti dodatnu utjehu djetetu, a ne shvaćaju da je djetetu bilo sasvim dobro bez njega. Ako djetetu želite dati jastuk, najbolje je pričekati da se dijete preseli iz kolijevke ili krevetića u veći krevet. Ako mu želite dati jastuk dok još spava u kolijevci, nabavite mu manji (veličine poput jastuka za putovanje avionom) i čvršći. Nikako nemojte kupovati jastuke punjene perjem jer su premekani, mogu uzrokovati alergije i ugušiti dijete ako mu glava utone u njega dok spava –  savjetuje Judith Owens, pedijatrica i stručnjakinja za spavanje.

 

 

 

 

 

hayat

 1,881 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »