Jeste li pametniji od drugih? Ovi znakovi to potvrđuju!

Jeste li pametniji od drugih? Ovi znakovi to potvrđuju!

Postoje mnoga istraživanja koja pokazuju da muzičko vaspitanje povećava verbalnu inteligenciju, a time i sposobnost fokusiranja i kontrole

 
Kako se može vidjeti da li je neko inteligentan ili nije? Često koeficijent inteligencije to može pokazati, ali su za to potrebni i vrijeme i novac. Međutim, naučnici su u brojnim istraživanjima otkrili vezu između prošlih događaja i visokog IQ-a. Odnosi li se to i na vas?

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/12/pamet.jpg

 

 

1. Rano ste naučili da čitate

Jedno britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 parova blizanaca otkrilo je da djeca koja su ranije naučila da čitaju imaju viši IQ od brata (ili sestre) blizanca. Naučnici tvrde da to nije zbog toga što su djeca i prije bila pametnija, nego ih je to što su ranije počela da čitaju učinilo pametnijima.

 

 

 

 

2. Kao dijete ste išli na časove muzike

Postoje mnoga istraživanja koja pokazuju da muzičko vaspitanje povećava verbalnu inteligenciju, a time i sposobnost fokusiranja i kontrole. Psiholog Sijvijan Moreno vodio je istraživanje s djecom u kome je pola djece učestvovalo u muzičkom programu koji je trajao jedan sat dnevno, pet dana u nedjelji ukupno četiri nedjelje. Druga polovina dece je išla na umjetnički program. Na kraju eksperimenta je 90 posto dece koji su učestvovali u muzičkom programu pokazalo viši verbalni IQ od druge djece.

 

 

 

 

3. Bojažljivi ste

Teško je povjerovati da stah ima pozitivne strane, međutim psiholog Džeremi Koplan je otkrio da pacijenti koji imaju smetnje i pate od anksiozno-depresivnih poremećaja (boje se), imaju viši IQ od pacijenata s lakšim simptomima. Drugo istraživanje je pokazalo da ljudi u trenutku straha postižu bolje rezultate od onih koji ne osjećaju strah.

 

 

 

 

 

aura

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »