JESTE LI IKADA PROBALI SPAVATI SA SVJEŽIM LUKOM U ČARAPAMA?

JESTE LI IKADA PROBALI SPAVATI SA SVJEŽIM LUKOM U ČARAPAMA?

 

 

 

Vjerujemo da ste se već i sami uvjerili kako crveni luk postavljen uz uzglavlje kreveta u trenu smiruje i najuporniji kašalj, ali jeste li znali da je ovaj zdravi plod jednako učinkovit kada ga prislonite uz stopalo i preko njega navučete čarapu?

Nema sumnje da su stopala vjerojatno jedan od najzenamarenijih dijelova našeg tijela. To nije dobro jer upravo u stopalima nalaze se živčani završeci povezani s brojnim organima u tijelu, piše Ordinacija.

 

Upravo iz tog razloga mnogi se ljudi zaklinju u refleksologiju – oblik terapeutske masaže koji se primjenjuje na stopalima (i dlanovima), zahvaljujući kojoj se tijelo oslobađa napetosti pa čak i nekih zdravstvenih poteškoća.

Ljekoviti sastojci luka imaju puno bolji učinak na brojne organe u tijelu upravo zbog živčanih završetaka smještenih u našim stopalima – tvrde zagovornici metode stvavljanja obloga od svježeg crvenog luka na stopalima.

Ljekovita svojstva luka od davnina su poznata u narodu zbog čega su ga naši preci redovito koristili u liječenju raznih oboljenja, a i danas nije drugačije.

Naučnici su došli do saznanja da je luk vrlo efikasan u borbi protiv upalnih procesa u organizmu te u suzbijanju stanja koji dovode do okisdativnog stresa. Ova namirnica koju svakodnevno koristimo u kuhinji također pomaže u snižavanju visokog krvnog tlaka, razine šećera u krvi te ima detoksikacijska svojstva koja pročišćuju krv. Poznat je i po tome da smanjuje rizik od razvoja kancerogenih stanica u organizmu!

 

 

Najbolje vrijeme za obloge od svježeg luka jest prije spavanja jer tako imate cijelu noć na raspolaganju da dopustite ovome moćnom plodu da odradi svoj posao. Odaberite najveću glavicu i narežite je poprečno – kao da pripremate pržene kolutove luka. Nakon toga uzmite najveći komad koji ste dobili rezanjem, pritisnite ga na svod stopala i navucite pamučnu čarapu. Isti postupak ponovite na drugom stopalu, zatim se udobno smjestite i prepustite lijepim snovima.

Jedini problem mogao bi biti što će vam spavaća soba vjerojatno smrditi poput ćevabdžinice, ali to je mala cijena u usporedbi sa svim blagodatima koje luk ima na vaše zdravlje.Ovo su samo neke od njih:

 

 

Jača imunitet

Luk je bogat vitaminom C, koji je vrlo važan u održavanju zdravog imuniteta. Oblozima od svježeg luka na stopalima možete smanjiti rizik od razvoja infekcija u organizmu.Luk ima prirodna antibakterijska svojstva i poznat je po tome da uništava bakterije koje uzrokuju upalna stanja u organizmu.

 

 

Pročišćava krv

Vaša krv zadužena je za prijenos kisika i hranjivih tvari u sve stanice u organizmu. Usto, putem skuplja otpadne tvari i otrove kojih se organizam rješava. Smatra se da oblozi od luka na stopalima pomažu organizmu da učinkovitije odvaja otrovne tvari nakupljene u krvotoku prije nego one uzrokuju po zdravlje opasna stanja.

 

 

Normalizira razinu šećera u krvi

Osobe koje boluju od dijebatesa ili su u stanju predijabetesa svakako bi noću trebali spavati s oblozima od svježeg luka na stopalima, tvrde zagovornici ove metode.

Luk može potaknuti proizvodnju inzulina u organizmu, koji pomaže u prijenosu šećera iz krvi u ćelije i na taj način regulira njegovu razinu.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »