Čuveni rumunski neurolog tvrdi: Radite ovo i zaštitit ćete se od najtežih bolesti!

Čuveni rumunski neurolog tvrdi: Radite ovo i zaštitit ćete se od najtežih bolesti!

Prof. dr. Constantin Dulcan iz Ruminjske tvrdi da kada se osoba oslobodi negativnih misli, ne samo da poboljšava svoje raspoloženje, već i svoje blagostanje: “Oproštaj na fiziološkoj razini čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje. Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao kruh!”

Kao rezultat kroničnog stresa, stalne anksioznosti, osjećaja zavisti, mržnje, ljutnje, pH vrijednost u ljudskom tijelu postaje kisela, odnosno pogodna za razvoj različitih vrsta bolesti, uključujući i rak.

Depresija uzrokuje žarišta upale, slabi imunitet, što znači da osoba postaje laka meta za bakterije i mikrobe koje uzrokuju bolesti.

Osjećaj straha može čak i ubiti osobu. Sjetite se čuvenog Aviceninog eksperimenta sa dva janjeta:

Dva janjeta iz istog legla su stavljena u dva kaveza i hranjena potpuno isto. Nasuprot jednog janjeta stavili su kavez s vukom.

Na početku eksperimenta, oba janjeta su imala približno istu tjelesnu težinu. Poslije izvjesnog vremena, janje, koje nije vidjelo vuka, bilo je raspoloženo i debelo. Drugo, koje je stalno viđalo vuka, je postalo depresivno, nepokretno i mršavo.

 

 

 

Ovaj eksperiment dokazuje da mentalno stanje ima veliki utjecaj na fiziološko stanje tijela.

Kako se zaštititi od negativnih emocija? Evo što sam profesor Dulcan kaže o ovome:

“Pokušajte kontrolirati negativne misli i emocije. Nemojte se ljutiti, nemojte se nervirati, tretirajte s razumijevanjem greške drugih.

Ako osoba nije u pravu, pokušavam joj oprostiti. Opraštajmo više, jer oproštaj na fiziološkoj razini čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje.

Naravno, vi ćete patiti i biti pod stresom. Ali zapamtite: svaki minut anksioznosti ubija tisuće stanica u vašem tijelu.

Svakog sata, uzmite pauzu od 10 minuta, duboko udahnite, pokušajte očistiti vlastite misli, zaboravite na brige. Preporučljivo je da napustite kancelariju ili pogledate prekrasan krajolik izvan prozora.

 

Kavu zamijenite čajem. Odvojite vrijeme sa sebe, polako ispijajte piće, uživajte u svakom gutljaju. Tijekom vremena, naučit ćete se opustiti u svakoj situaciji.

Ja sam zauzet od jutra do večeri, puno pišem i čitam. Ali kad sam umoran, stojim i pokušavam se opustiti.

Sve tehnike relaksacije su temeljene na disanju. Umor se javlja zbog nedostatka kisika u mozgu. Zatvorim oči na nekoliko minuta, duboko udahnem i zajedno s izdahom ispustim umor. I tako nekoliko puta.

Ne moram piti lijekove za glavobolju. Samo se opuštam, zamišljam loptu koja zrači toplinom, izlazi iz srca i odlazi do glave, gdje mnogo boli. Radim to nekoliko puta, a bol nestaje.

Bernie Siegel, poznati američki onkolog, prakticirao je maštanje sa svojim ozbiljno bolesnim pacijentima: zamišljali su nekoliko puta dnevno da uništavaju kancerozni tumor vatrenim mačem ili drugim sredstvima.

On tvrdi da se šest mjeseci kasnije, kod 40% njegovih pacijenata stanje značajno poboljšalo. Poslije ankete, ispostavilo se da su se uglavnom izliječili optimisti, oni koji su vjerovali u Boga i bili mirni.

 

Sumnja je prepreka za liječenje! „Ako želite biti zdravi, jedite ispravno, vodite aktivan život, ne zaboravite na dobar odmor i san, budite optimistični i vjerujte u najbolje.

Trebali bi imati omiljenu stvar kojoj biste se mogli prepustiti, nemojte prestati učiti i hranite svoj um, bježite od rutine.

Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao kruh”, piše Dulcan.

 

 

 

 

 

stil.kurir

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »