JEO JE BIJELI LUK NA PRAZAN STOMAK I DOGODILO MU SE ČUDO! CIJELO TIJELO MU JE BILO ZAHVALNO JER JE TO RADIO SVAKI DAN

JEO JE BIJELI LUK NA PRAZAN STOMAK I DOGODILO MU SE ČUDO! CIJELO TIJELO MU JE BILO ZAHVALNO JER JE TO RADIO SVAKI DAN

 

 

 

Bijeli luk je moćan antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti.

 

 

 

Treba da ga pojedemo prije nego što bilo šta drugo počnemo jesti, da ne postoji ništa drugo u želudcu što bi se miješalo sa hranjljivim materijama u belom luku.

Zdravstveni benefiti bijelog luka su mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom. Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod raznih lijekova.

 

 

 

 

 

 

 

 

Upale bilo koje vrste, mogu se spriječiti i izliječiti bijelim lukom. Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmerne koristi od luka. Konzumiranjem bijelog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim.

Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećat ćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.

 

 

 

 

Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti.

Bijeli luk vam daje snagu. Jedno čehno bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.

 

 

 

 

Bijeli luk je veoma koristan za pluća. Pomoći će vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak spriječiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

 

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »