JEDITE JE ŠTO VIŠE: SJEMENKE OVE BILJKE UBIJAJU ĆELIJE RAKA

JEDITE JE ŠTO VIŠE: SJEMENKE OVE BILJKE UBIJAJU ĆELIJE RAKA

 

 

 

 

 

Istraživanje koje su proveli španjolski naučnici pokazalo je fantastične rezultate tj. da sjemenke bundeve sadrže spojeve koje se uspješno bore protiv stanica raka!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedna od izrazito ljekovitih biljki na ovom planetu je i bundeva! Bundeva koju mnogi ljudi jednostavno ne vole. No, ona se u medicinske svrhe koristi već tisućama godina! Bundeva je nevjerojatan izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K, pogotovo njezine sjemenke koje su bogate omega 3 masnim kiselinama što je presudno kod održavanja zdravlja srca.

 

 

 

 

Pixabay

 

 

 

 

 

 

Protiv raka

Još jedno istraživanje, ovog puta njemačkih naučnika, potvrdilo da žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno jedu sjemenke bundeve imaju za 23% manji rizik od nastanka raka dojke. Jednako učinkovitima su se pokazale i sjemenke suncokreta. Sama boja bundeve ukazuje da je ova namirnica bogat izvor beta karotena.

Beta karoten je snažan antioksidans koji štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, jača imunitet i sprječava razvoj malignih tumora. Uz njega tu su i vitamini C, E, K, B1, B2, B3, B6, folna kiselina i mineralni sastojci kalij, fosfor, kalcij i željezo. Bundeva je zbog svog sastava idealna namirnica za osobe koje pate od bolesti želuca i crijeva.

Također, bundeva je i diuretik, a preporučuje se osobama s artritisom i gihtom. isto tako, bundeva štiti zdravlje očiju, jer je bogata karotenoidima.

Pixabay

 

 

 

 

 

Ova namirnica pomaže smanjiti kolesterol u krvi.

Oblog od svježe naribane bundeve primjenjuje se za ublažavanje bolova od proširenih vena.

Samo jedna žlica soka bundeve dnevno zaštitit će vas od bolesti mokraćnog mjehura, bubrega i prostate. Kao maska za lice bundeva je prikladna za problematičnu kožu.

Bundeva ne samo da njeguje i hrani kožu, nego ju i štiti od raka – pokazuju najnovija istraživanja, koja potvrđuju da je bundeva pravi Božji dar!

 

 

 

 

 

 

hayat

 6,032 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »