IZABERITE UVIJEK NAJSLAĐU LUBENICU UZ POMOĆ JEDNOG TRIKA

IZABERITE UVIJEK NAJSLAĐU LUBENICU UZ POMOĆ JEDNOG TRIKA

 

 

Jedna od najvećih dilema tokom vrelih ljetnih dana je koju lubenicu sa gomile izabrati i koja je najslađa. Ali, bez brige! Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji umnogome mogu da vam olakšaju kupovinu.

 

 

 

 

 

Potrebno je samo da obratite pažnju na dio lubenice koji je često zanemaren. Izbjegavajte lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške, a posebno obratite pažnju na boju oko peteljke.

Mjesto gdje je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena.

 

 

 

 

 

 

Ovaj dio treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imaće prije ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je pretjerano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.

Zato, uvijek birajte onu lubenicu čija je peteljka najpribližnija boji putera.

Pored ovog donosimo još nekoliko trikova kako da izaberete najslađu lubenicu.

 

 

 

 

 

Izbjegavajte lubenice koje izgledaju kvrgavo, udubljeno ili nepravilnog oblika. Birajte lubenicu bez mekih tačaka i oštećenja.

Zrela lubenica je mnogo teža od one koja još nije sazrila. Dodatna težina je odličan indikator da je lubenica puna vode, ali i ukusa. Uzmite za poređenje nekoliko lubenica iste veličine i kupite onu najtežu.

 

 

 

 

Mnogo ljubitelja lubenica se kune i u ovaj trik: kucnite koru lubenice i proučite zvuk – dubok, ali prazan zvuk znači da je lubenica spremna za jelo.

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »