Idemo ponovo jer ovi neće da odustanu : Afrički CDC upozorava da se pojavio novi SOJ KOVID-a koji je još prenosiviji od prethodnog

Idemo ponovo jer ovi neće da odustanu : Afrički CDC upozorava da se pojavio novi SOJ KOVID-a koji je još prenosiviji od prethodnog

Ahmed Ogwell, vršilac dužnosti direktora Afričkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, upozorio je da bi se u Africi mogla pojaviti novija varijanta COVID-a 19 koja je lako prenosiva jer neke afričke zemlje izveštavaju o porastu broja novih slučajeva.

 

ADIS ABEBA, 20. maja (Sinhua) — Postoji mogućnost da se u Africi u doglednoj budućnosti pojavi nova varijanta COVID-a 19, rekao je Ahmed Ogvel, vršilac dužnosti direktora Afričkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (Afrika CDC), je upozorio.

“Povećanje je jasan znak da postoji (a) velika je mogućnost da se pojavi nova varijanta, koja je više prenosiva,” rekao je Ogwell tokom nedeljnog brifinga u četvrtak.

Prema podacima Afričkog CDC-a, afrički kontinent je u protekle četiri sedmice zabeležio prosečan porast novih slučajeva COVID-a 19 za 36 posto, a regije centralne i istočne Afrike prijavljuju povećanje broja novih slučajeva COVID-a 19 za 113 odnosno 54 posto.

MARIO ZNA i dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- Nova HISTERIJA- Za 24h SZO i Klaus Švab otvaraju VRATA PAKLA

Afrički CDC, specijalizirana zdravstvena agencija Afričke unije, pozvala je na pojačano testiranje kako bi se locirao u kojem delu kontinenta će se pojaviti nova varijanta.

“Moramo uraditi više testiranja i sekvenciranja kako bismo mogli da razumemo gde su izbijanja i identifikovati koja se varijanta pojavljuje”, rekao je Ogwell.

Takođe je pozvao na pojačano uvođenje vakcinacije kako bi se na održiv način rešio problem niske razine vakcinacije protiv pandemije širom kontinenta. “Izrazito beležimo sve veći broj smrtnih slučajeva zbog pandemije jer broj slučajeva raste u poslednje četiri nedelje.”

Pet afričkih zemalja prijavilo je najveći broj novopotvrđenih slučajeva COVID-a 19 u protekloj sedmici, a Južna Afrika je prijavila 50.404 slučaja, Tanzanija 1.482, Namibija 1.054, Zimbabve 910 i Burundi 817 slučajeva kako prenose mediji.

 

 

 

 

NultaTačka

 1,795 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »