Elon Musk u istom danu se više puta testirao na Covid-19, dobio i pozitivne i negativne nalaze: Nešto se jako lažno događa

Elon Musk u istom danu se više puta testirao na Covid-19, dobio i pozitivne i negativne nalaze: Nešto se jako lažno događa

Milijarder Elon Musk testirao se na Covid-19 i dobio je pozitivan rezultat, međutim kako se testirao više puta istog dana 50 posto testova bili su i negativni, prenosi Forbes.

 

 

 

-Nešto se izuzetno lažno događa. Danas sam se četiri puta testiran na Covid-19. Dva testa su se vratila negativna, a dva su pozitivna. Isti stroj, isti test, ista medicinska sestra. Brzi test antigena iz BD-a, napisao je na svom Twitteru.

Muskov tweet sugerira da je barem jedan oblik testiranja Covid-19 ozbiljno netočan. No, liječnici kažu da on ili ne razumije rezultate ili, što je vjerojatnije, koristi pogrešan test.

Test koji Musk spominje je BD Veritor test, koji bi trebao pokazati rezultate za 15 minuta na temelju briseva nosa, a još odobren od strane američke vlade i tek je u ranoj uporabi. Kod takvih testova se nagađa da, mogu pokazivati lažno negativne nalaze, ako su virusna opterećenja mala.

 

13557452

 

 

-Antigenski testovi poznati su po neosjetljivosti. Ovo je zapravo zlouporaba antigenskih testova … 50% osjetljivosti znači da bi test dao pozitivan rezultat samo polovinu vremena, čak i ako osoba stvarno ima koronavirus. A upravo to se dogodilo, kaže dr. Able Lawrence, profesor kliničke imunologije i reumatologije.

 

 

 

 

Ako je Elon Musk doista pozitivan na Covid-19, to nikoga ne bi trebalo iznenaditi. Musk kaže da ima simptome tipične prehlade, zasad ništa neobično što može upućivati da je zaražen. Ali još indikativniji je njegov ležerni odnos spram pandemije.  Otkako se Covid-19 proširio on je jedan od poslodavaca koji nisu reagirali i nastavio je svoju Freemont tvornicu držati otvorenom suprotno lokalnim propisima.

 3,222 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »