Dobra djela su i ako se nikada i nikome ne pričaju ove 4 stvari!

Dobra djela su i ako se nikada i nikome ne pričaju ove 4 stvari!

 

 

 

 

Ćutanje je zlato i zato treba držati jezik za zubima kada čujete neke tračeve, kada čionite dobra djela…. Lijepo je da imate planove, da ste ushićeni i želite da svoju sreću sa svima podijelite, ali stari mudraci savjetuju da takve stvari, kao što su vaši planovi za budućnost ne treba nikome govoriti pa čak ni najbližima…

 

 

 

 

 

 

 

1. O planovima za budućnost treba da se ćuti dok ne postanu istina

Dosta naših ideja imaju slaba mjesta po kojima im se može nanijeti udarac i tako se mogu lako razrušiti. Zato čvrsto radite na njihovom ostvarenju i budite strpljivi dok se sve ne ostvari onako kako ste zamišljali. Strpljenje je jedna jako vrijedna osobina i čini se da je sve rjeđa u našem okruženju.

 

 

 

 

 

2. Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu

Ako ste učinili neku dobru stvar nemojte ići okolo i svima govoriti kako ste vi bili dobri. Ne valja biti previše ponosan i hvalisav, što je jedan od većih grijehova i zato pazite šta i kako pričate.

 

 

 

 

3.Jezik za zube o porodičnim problemima

Ono o čemu takođe ne trebalo da pričati jesu vaši porodični problemi i uopšte o vaši lični problemi. Zapamtite – što manje govorite o svojim problemima u porodici, time će ona postati jača i stabilnija!

 

 

 

 

4. Ne širite tračeve i ogovaranja

Ako i čujete neki trač ili ogovaranja ili ste pak svakodnevno u takvom okruženju koje voli da širi i razglaba o tračevima, vi to ne činite, ne budite isti kao drugi i neka se s vama to širenje zaustavi. Kaže se da čovjek koji dolazi kući i prepričava gluposti i tračeve koje je čuo tokom dana ni po čemu se ne razlikuje od čovjeka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »