Djeca u Srbiji više ne moraju da nose maske u školama

Djeca u Srbiji više ne moraju da nose maske u školama

Nošenje maski u školama od naredne nedelje neće biti obavezno, već samo preporuka i to za vreme kada nastavnici i učenici borave u zatvorenim prostorima škole tako da vaša deca ne moraju više da nose maske.

To se navodi u dopisu koje je osnovnim i srednjim školama stigao iz Ministarstva prosvete a koje mediji izbegavaju da prenesu kako bi dodatno unosili zabunu i nastavili sa korona propagandom u čemu im pomaže država.

 

Deca u Srbiji više ne moraju da nose maske u školama- Mediji i država namerno unose zabunu

 

 

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima“, navodi se u dopisu.

Ranije danas Tim za škole je odlučio da se od ponedeljka u svim osnovnim i srednjim školama nastava odvija po prvom modelu odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.854 (0,24 posto) obolelih.

NultaTačka

 1,548 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »