Dašak egzotike u vašem domu: Kako uspješno uzgojiti ananas u saksiji? (VIDEO)

Dašak egzotike u vašem domu: Kako uspješno uzgojiti ananas u saksiji? (VIDEO)

 

 

 

Ananas možete uzgojiti kao sobnu biljku od vrha svježega ploda. Osigurajte mu sunčano mjesto i dosta vode i možete očekivati ukusne i zdrave plodove.

 

Slikovni rezultat za ananas in home

 

 

Da biste posadili ananas biće vam potreban samo obični ananas koji možete kupiti u prodavnici i da pratite sljedeće korake: Nožem odrežite zeleni vrh i mesnati dio pa skinite prvi sloj malih smeđkastih listova koji se nalaze pri samom dnu. Zatim skinite i prvi sloj manjih zelenih listova sve dok vam se ne pojavi smeđe suho korijenje. Ogulite još jedan sloj listova da bude vidljivo što više korjenčića.

 

 

Nakon toga vrh ananasa stavite u posudu ili veliku čašu s vodom i postavite ga na prozor gdje će imati dovoljno sunčeve svjetlosti i čekajte da se pojave klice što bi trebalo da potraje nekoliko sedmica. Kad su se pojavile klice, ananas je potrebno posaditi u saksiju sa zemljom koju ćete zatim postaviti na dobro osunčano mjesto i zalivajte otprilike jednom sedmično.

 

 

Ako vidite da je zemlja jako suha, zalivajte i češće. Na prve plodove ćete čekati barem godinu dana i oni će biti znatno manji od onih koje kupujete u prodavnici. Ipak, ovako uzgojen ananas će biti znatno ukusniji a u međuvremenu ćete imati egzotičnu ukrasnu biljku u svom domu.

 

 

 

www.todayshomeowner.com

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »