Bez njih ovo ne može da počne? IZRAEL prijavio prvi slučaj Majmunskih boginja

Bez njih ovo ne može da počne? IZRAEL prijavio prvi slučaj Majmunskih boginja

Ako ste mislili da će Izrael da izostane sa liste zemalja koja je prijavila prvi slučaj Majmunskih boginja onda ste se dobro prevalili.

 

Kako prenose mediji, Izrael je prijavio prvi slučaj sumnje na zarazu virusom majmunskih boginja kod muškarca koji se nedavno vratio sa puta u Zapadnu Evropu.

Bolnica Ihilov u Tel Avivu je navela da je taj pacijent u 30-tim godinama hospitalizovan sa simptomima bolesti. On je navodno u dobrom stanju, izolovan i pod nadzorom.

Ministarstvo zdravlja Izraela je u četvrtak saopštilo da preduzima mere predostrožnosti zbog mogućeg širenja majmunskih boginja u toj zemlji i dalo instrukcije zdravstvenim radnicima da obrate pažnju na simptome bolesti.

Danas je regionalni direktor za Evropu Svetske zdravstvene organizacije Hans Kluge upozorio da bi broj slučajeva zaraze virusom majmunskih boginja mogao biti povećan u narednim mesecima jer se virus proširio na najmanje osam evropskih zemalja, preneli su izraelski mediji.

MARIO ZNA i dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- Nova HISTERIJA- Za 24h SZO i Klaus Švab otvaraju VRATA PAKLA

Kluge je rekao da dolazi letnja sezona, masovna okupljanja, festivali i zabave i da je zabrinut da bi se prenošenje moglo ubrzati.

Bolest je retko fatalna, a ranije je zabeležena u Centralnoj i Zapadnoj Africi, ali se u proteklim nedeljama javila u evropskim zemljama, uključujući Portugal i Švedsku, kao i u SAD, Australiji, Kanadi, rekao je Kluge, označivši širenje majmunskih boginja “atipičnim”.

Sve sem jedne nedavno zaražene osobe nisu putovale u područja gde su majmunske boginje endemska bolest.

 

 

 

NultaTačka/Mediji

 

https://nultatacka.rs/

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »