AVIO-KOMPANIJA SouthWest Airlines OTKAZUJE VIŠE OD 1.800 LETOVA U ZADNJA DVA DANA, IZBJEGAVAJUĆI DA NAVEDU PRAVI RAZLOG!

AVIO-KOMPANIJA SouthWest Airlines OTKAZUJE VIŠE OD 1.800 LETOVA U ZADNJA DVA DANA, IZBJEGAVAJUĆI DA NAVEDU PRAVI RAZLOG!

Hiljade putnika koji su rezervisali letove kompanije Southwest Airlinesa za vikend ostali su zaglavljeni na američkim aerodromima. Nakon što je aviokompanija otkazala letove usred obaveštenja o protestu zaposlenih, koji se protive donešenoj obavezi da svi zaposleni u ovoj avio-kompaniji moraju da budu vakcinisani protiv covid-a.

SouthWest avio-kompanija, poznat po relativno niskim cenama, otkazala je u nedelju najmanje 1.018 letova, što je uz 808 letova koji su otkazani u subotu, preneo je US Today pozivajući se na podatke o praćenju letova.

U saopštenju kompanije od subote, SouthWest je za abnormalnu stopu otkazivanja okrivio pitanja kontrole avio prometa i “ometajuće vreme”, dodajući da rade na “oporavku” operacije.

 


“Problemi sa ATC-om i vremenski nepovoljni uslovi doveli su do velikog broja otkazivanja tokom vikenda dok radimo na oporavku našeg rada. Cenimo vaše strpljenje jer prilagođavamo klijente, a vreme čekanja korisničke službe duže je nego obično. ”

Drugi putnik, koji je očigledno bio prinuđen da ostane na aerodromu u Dalasu, u Teksasu, objavio je fotografiju dugačkog niza ljudi, koju je objavio na Twitter-u, na šta je avio-kompanija SouthWest odgovorila insistirajući da je haos samo posledica „problem ATC-a i vremenske nepogode“. “Hvala što ste sa nama danas”.

 

Udruženje pilota avio-kompanije Southwest Airlinesa (SWAPA), koje predstavlja oko 10.000 pilota, takođe je dodalo na ovo dešavenje, spekulirajući o tekućem štrajku, izjavivši u nedelju da je ova grupa “bila fokusirana na sigurnost naše posade, putnika i savladavanja operativnih izazova, a ne nezvaničnih” radnim akcijama. ”

 


Međutim, mediji koji se pozivaju na “izvore avio-prevoznika” preneli su da su kontrolori letenja organizirali masovno “odsustvo” ili napuštanje u saveznom centru za kontrolu letova u Hiliardu na Floridi zbog donešene obaveze da svi moraju biti vakcinisani protiv covid-a. Prijavljeni protest izazvao je “efekat talasa” koji je paralizirao letove SouthWest-a, objavio je na Twitter-u Leland Vittert, nacionalni dopisnik za NewsNation.

 

Odgovarajući na glasine o masovnom napuštanju u nedelju popodne, Federalna uprava za avio-saobraćaj (FAA) odbacila je izveštaj, insistirajući na tome da “od petka nije prijavljen nedostatak osoblja u avio-saobraćaju FAA -e”.

“Do kašnjenja i otkazivanja letova došlo je u petak popodne na nekoliko sati zbog široko rasprostranjenih teških vremenskih uslova, vojne obuke i ograničenog osoblja u jednom području Centra za kontrolu prometa avio-saobraćaja Džeksonvil”, navodi agencija.

Glavni operativni direktor avio-uprave u Džeksonvilu Tony Cugno navodno je poslao e-poruku upravnom odboru JAA-e, prebacivši krivicu za haos na neke zaposlene koji su otišli na “uobičajeno odobreno odsustvo”, a kontrolori moraju ostati kod kuće 48 sati nakon što su primili Covid- 19 vakcinu.

E -poruku je objavio voditelj Action News Jax, Ben Becker.

 


Avio-kompanija SouthWest Airlines, jedna je od poslednjih avio-kompanija koja je prošlog ponedeljka uvela obavezu da svi zaposleni moraju primiti vakcinu protiv covid-a, nakon što je savetnik Bele kuće Jeffrey Zientsens izvršio pritisak na ovu kompaniju da ispuni odluke koje je doneo američki predsednik Džo Bajden.

Oko 56.000 zaposlenih u ovoj kompaniji ima rok do 8. decembra da se vakciniše protiv covid-a ako želi da zadrži posao.

Bajdenova naredba navodi da kompanije sa preko 100 zaposlenih moraju ili zahtevati od radnika da dobiju vakcinu protiv Covid-a ili da se nedeljno testiraju na virus.


 

 

 

Nulta Tačka/RT

 1,805 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »