OGROMNI BIK IZ AUSTRALIJE JE POSTAO SENZACIJA – Zbog nevjerovatne visine je unikatan u svijetu jer je visok 194cm do ramena!!! (video)

OGROMNI BIK IZ AUSTRALIJE JE POSTAO  SENZACIJA – Zbog nevjerovatne visine je unikatan u svijetu jer je visok 194cm do ramena!!! (video)

Zove se Knickers, ima sedam godina, visok je 1,94 metra (do ramena), težak 1,4 tone i najveći je bik u Australiji. Postao je najnovija internetska senzacija nakon što ga vlasnik nije uspio prodati na aukciji jednostavno zato što je prekrupan, a nisu ga htjeli ni u klaonici.

“Uvijek se izdvajao od ostalih, bio je malo veći. Iako su neka druga goveda iz krda u ranijoj dobi poslana u klaonicu, on se isticao pa smo ga odlučili ostaviti”, rekao je vlasnik Geoff Pearson za BBC.

 

 

The Sad Truth Behind Knickers The 'Giant' Cow - The Dodo

 

Objasnio je kako ga je konačno odlučio prodati, ali su mu radnici u pogonu rekli da je pretežak za strojeve i lance, a njegovo bi meso jednostavno bilo preveliko. Njegova veličina spasila mu je život pa će Knickers ostatak života provesti na farmi u Lake Prestonu u Zapadnoj Australiji, oko 135 kilometara južno od Pertha.

Pearson ga je kupio kad je imao samo 12 mjeseci da bude “trener” i predvodi ostatak krda. Knickers je vol, odnosno kastrirani bik i pripada holštajn-frizijskoj pasmini koja je u prosjeku visoka oko 1,5 metara i teška oko 700 kilograma. Holštajn-frizijske krave najmlječnija su pasmina na svijetu, namijenjene primarno proizvodnji mlijeka. Nastale su u SAD-u selekcijom od crnošare istočnofrizijske pasmine, većinom su crno-bijele i u prosjeku dožive oko četiri godine.

 

“Ne znamo zašto je Knickers tako golem. To je stvarno bizarno”, rekao je Pearson. Ipak, dodao je da razlog može biti i to što je, za razliku od ostalih volova koje prodaju u dobi od dvije do tri godine, dobio priliku da naraste do pune visine.

 

Is this the world's biggest cow? Internet marvels at 6ft 4in tall beast  that weighs more than a car | The Sun

 

 

Vlasnik kaže da je Knickersu ostalo još nekoliko godina života, a provest će ih u društvu 20 tisuća goveda koja ga veselo slijede po farmi. Većinom je riječ o tamnosmeđim kravama, a kako je Knickers crno-bijel, to je još osobina koja ga odvaja od ostalih.

“Motao se okolo po imanju, kao neki dio pokućstva koji samo ‘stoji’ tamo. Sada kad je dobio svjetsku pozornost i slavu, sigurno će to utjecati i na njegov identitet”, rekao je Pearson te objasnio i zanimljivu etimologiju imena trenutačno najpoznatijeg vola na svijetu.

 

Move over Knickers, California's 'ginormous' Cowboy the cow may have you  beat - National | Globalnews.ca

 

 

“Kad je bio mlad i kad je tek došao, imali smo vola koji je pripadao pasmini brahman (vrsta grbavog goveda) i koji mu je bio prijatelj. On se zvao Bra (grudnjak) pa smo tako došli do imena Knickers (gaćice)”, objasnio je Pearson. “Nikad nismo mislili da će se pretvoriti u velike ‘gaćice’”, dodao je.

Iako je uistinu izuzetan primjerak, Knickers nije najviši vol na svijetu. Ta titula pripada volu Bellinu koji je 2010. godine, kad su ga mjerili, dosezao 2,02 metra.

 

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »