AMERIKANAC KOJI IMA RAK NARUČIO 19 KG ČOKOLADE S MARIHUANOM: SADA IDE U ZATVOR

AMERIKANAC KOJI IMA RAK NARUČIO 19 KG ČOKOLADE S MARIHUANOM: SADA IDE U ZATVOR

 

 

 

 

Muškarac iz Chicaga osuđen je na četiri godine zatvora zato što je iz Kalifornije naručio 19 kilograma čokolade s marihuanom, koju je namjeravao preprodati, javlja CNN.

Thomas J. Franzen (37) priznao je krivicu za posjedovanje više od 5000 grama kanabisa, što se smatra krivičnim djelom i za što se može izreći zatvorska kazna u trajanju od četiri do 15 godina te novčana kazna do 25.000 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

Poštarima bili sumnjivi paketi

U februaru 2014. radnici pošte primijetili su kako se vrlo često na Franzenovu adresu isporučuju sumnjivi paketi. Zatražili su nalog za otvaranje jednog od njih i kada su ga dobili, pronašli su u njemu više od 19.000 grama čokolade s THC-om, glavnom psihoaktivnom supstancom u biljci kanabisa.

Policija je nakon toga pretražila njegovu kuću i tamo pronašla kokain, više od 100 grama marihuane, digitalnu vagu te račune za poštanske pakete koje je slao na lokacije u SAD-u i Kanadi.

 

 

 

 

Ima rak

Franzenov advokat David Camic izjavio je da njegov klijent boluje od raka testisa i da je prolazio kroz terapiju kada je naručio marihuanu.

– Zbog ozbiljnosti medicinskog stanja Thomasa Franzena smanjili smo obveznu minimalnu 12-godišnju zatvorsku kaznu na četiri godine zatvora, od čega je dužan u njemu provesti samo dvije godine, izjavio je državni tužilac Joe McMahon.

– To smo odlučili uprkos dokazima koji ukazuju na to da je Franzen trgovao drogom, istakao je.

 

 

 

 

Franzenova presuda izrečena je samo dan ranije nego što je zakonodavstvo u Illinoisu glasalo za legalizaciju rekreativne marihuane. Novi zakon trebao bi stupiti na snagu u januaru 2020. godine.

Upotreba medicinske marihuane legalna je u Illinoisu, no državno tužilaštvo tvrdi da nema dokaza da je Franzen do nje pokušao doći na taj način.

 

 

 

 

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »