Zvijezde otkrivaju i savjetuju: POSLOVNI I FINANCIJSKI HOROSKOP ZA 2019. GODINU: Ko će se u 2019. obogatiti, ko ima velike šanse u igrama na sreću…

Zvijezde otkrivaju i savjetuju: POSLOVNI I FINANCIJSKI HOROSKOP ZA 2019. GODINU: Ko će se u 2019. obogatiti, ko ima velike šanse u igrama na sreću…

Kao i svake godine i sada vam astrologija preko zvijezda daje prognozu za nastupajuću godinu kada je vaš posao i finansije u pitanju. Pogledajte šta vam zvijezde predviđaju u poslu i karijeri i šta vam savjetuju za 2019. godinu. Kako zvijezde opisuju vaš posao ove godine i šta je to što je najbitnije kod vas kada je karijera i posao u pitanju…

 

 

 

 

OVAN

Posao: Tranzit Saturna u vašem 10. polju, kao i ulazak u ciklus broja 4, donose vam priliku za nove, značajne početke. Sada ste definitivno spremni za nove značajne poduhvate. Ali, znajte da će biti neophodno da uložite mnogo truda i upornosti…mnogo više, nego što to obično činite. U nekim situacijama, dogodit će se da pomislite, kako je ogromna odgovornost na vama, ali nikako ne smijete doživljavati tu odgovornost kao nekakvo moranje i krivnju, već kao moć. Ako netko posjeduje visok stupanj svijesti o sebi i o životu, to ste upravo vi. Zato, u svemu što radite, prvo gledajte da uživate. Kako je Četvorka broj početka i završetaka, a Saturn se vezuje za završetke i transformaciju, mnogi od vas će prekinuti sa poslovima, koje radite. To je sjajno. Naravno, ako vam u tim poslovima ne ide, ili pak niste ispunjeni i zadovoljni njima. I, kada govorimo o spomenutom, nikako se nemojte dvojiti. Sjecite i režite sa svime što vam ne odgovara.

Financije: Što se tiče novca, u ovoj godini za vas će važiti geslo – koliko radite, toliko ćete i imati. Zato, stavite maksimalni fokus na posao i karijeru.

Sretni brojevi: 1, 4, 13, 17 i 25.

 

 

 

BIK

Posao: U periodu do proljeća, nalazit ćete se pod dominantnim utjecajem energije broja 4, a onda od proljeća pa do kraja godine ulazite pod dominantan utjecaj broja 5, kojim vlada Venera, inače i vladarka vašeg znaka. Tokom cijele ove godine sve što želite ostvariti u poslu, sve čemu težite, sve što budete otpočeli, pod snažnim utjecajem Venere moglo bi donijeti odlične rezultate. Samo, zbog prisustva Saturna u 9. kući, kao i bojažljive crte broja 5, vrlo lako možete upasti u zamku nedovoljne vjere u sebe i vlastite kapacitete. Zato, što god da značajno želite uradite, maksimalno poradite na jačanju vlastitog samopouzdanja. Ne obazirite se na postojeće forme i obrasce poslovanja, već radite ono što želite, i onako kako želite.

U slučaju da ste u inostranstvu, i težite realizirati određena papirološka pitanja, onda će vam biti neophodno mnogo strpljenja, jer se mogu dogoditi razna odgađanja, uglavnom zbog nepredviđenih situacija, pa čak i sitnica. Na vama je da umjesto na brigu, svoj fokus stavite na riješenje.

Prisustvo Jupitera u Strijelcu u 8. kući, koji se ne vidi sa vašim Suncem, može stvoriti osjećaj nedostatka adekvatne podrške od strane drugih, ali to nikako ne bi trebalo dovesti vas do toga da skinete fokus sa svojih ciljeva. Naprosto, nekada je potrebno da prođe vrijeme, kako bi određene stvari došle na svoje mjesto. U ovoj godini, najvećeg uspjeha će imati oni, koji se bave kreativnim poslovima, poslovima u domeni zabave, kao i poslovima, koji podrazumijevaju rad sa djecom i mladima.

Financije: I vrapci na glavi znaju, koliko vam je materijalni i financijski segment važan u životu. Za razliku od prethodne dvije godine, financijska situacija kreće na bolje. Ukazuju se brojne prilike za rješavanje brojnih financijskih poteškoća, koje se potencijalno imali, kao i za poduzimanje novih poduhvata, koji će doprinjeti boljoj zaradi. Posebno dobri periodi za neočekivane izvore prihoda i igre na sreću su: 1. mjesec, a zatim 5. 6. i 7. mjesec.

 

 

BLIZANCI

Posao: Ono što je najvažnije za istaći, to je da od proljeća iz vladavine energije broja 5, prelazite u vladavinu broja 6. Petica je Venerina, lepršava energija, koja se sjajno uklapa u vaš slobodnjački duh. No, kako nam je u životu dano da iskusimo brojne emocije i stanja, ulazak u period broja 6 od proljeća, kao i tranzit Jupitera preko puta vašeg Sunca, donijeti će značajne promjene kroz vaše polje posla. Biti će neophodno da poduzmete daleko veću odgovornost, nego što je to do sada bio slučaj. Možda ste u prethodnom periodu poduzeli dosta odgovornosti, ali uvijek može više…vidjet ćete sami. Potrudite se, kolko god više možete, da razmišljate pozitivno. Neće vam biti teško, jer ste većina vas po prirodi suhi optimisti.

Kako je broj 6 pod vlašu Marsa, koji predstavlja prekide, uglavnom nagle, a aspekt opozicije simbol razdvajanja, u narednih godinu dana, kod mnogih od vas će doći do pucanja odnosa sa pojedinim osobama iz poslovnog okruženja, čiji vam se postupci ne dopadaju. Prekid je najbolje riješenje, u to budite sigurni.

Financije: Stabilno. Rahu u 2. kući daje prilike za nove izvore zarade. Na vama je samo da se usredotočite ka spomenutom. Kako je rečeno, najbolja opcija je da se oslanjate na vlastite sposobnosti.

 

 

 

RAK

Posao: Tranzit Jupitera u Strijelcu u 6. kući (radne aktivnosti, vezuje se uz posao i profesiju) Rahu u 1. kući, kao i snažan utjecaj brojeva 6 i 7, kratko i jasno donose vam sjajne uslove za sve što se tiče rada, radnih aktivnosti, posla i karijere. Prilike za napredak u radu i poslu su već tu, samo je važno prepoznati ih i još važnije usmjeriti se ka njima. Mnogi nezaposleni će dobiti iznimno dobre poslove, mnogi koji planiraju promjenu posla će ostvariti doista velike promjene, a ako ste privatni poduzetnik, onda je na vama da iskoristite ove sretne utjecaje za širenje posla. Ova vaša poslovna godina, biti će u isto vrijeme dinamična i izazovna, ali i ispunjavajuća, puna sjajnih iskustava. Kako od proljeća ulazite pod dominantan utjecaj energije broja 7 (javnost, drugi ljudi, odnosi sa drugima, itsl.) a pritom su Saturn i Ketu u 7. kući, krajnje vrijeme je da postavite čvrste granice, kada je riječ o toksičnim ljudima i odnosima na poslu, dok je za neke krajnje vrijeme da napravite veliku selekciju ljudi, sa kojima ćete u budućnosti sarađivati.

Kako je Saturn vladar vašeg 8. polja (podrška drugih) u 7. polju, uz dominantan utjecaj broja 7, imat ćete značajnu podršku od strane novih ljudi, koji se budu pojavili na vašem poslovnom putu.

Financije: Odlično. Period od proljeća donosi prilike za rješavanje velikih i krupnih financijskih muka. Vladar 8. kuće u 7. kao i naglašen utjecaj Sedmice, donijeti će vam veliku podršku, vezano uz riješavanje pitanja kredita i dugova. Sretni brojevi: 4, 7, 16 i 28.

 

 

 

LAV

Posao: Tranzit Saturna u 8. kući, uz vrlo naglašen utjecaj energije broja 8, stvorit će kod mnogih od vas izražene frustracije aktualnim poslovnim stanjem, posebno u periodu od proljeća. Mnogi ćete poželjeti promjeniti nešto značajno po pitanju vlastitog posla. I, zbog Jupitera u Strijelcu koji je u sjajnom odnosu sa vašim Suncem, uvjeti za promjenu su sasvim dobri. Ali, dobro razmislite, što je to što želite, jer kako Saturn ne vidi vaše Sunce, vrlo lako biste mogli načiniti promjenu, a da nakon nekog vremena uvidite, kako to nije to, ili čak da je možda bilo bolje prije. Naprosto, trebate pustiti neko vrijeme da se sve kockice poslože. Možda i znate, ili ćete ubrzo znati, kakav posao biste radili, ali ne znate kako se usmjeriti, ili se niste uskladili sa vlastitom odlukom o promjeni, ili pak nešto treće.

Najbolje vrijeme za promjenu posla, kao i za sve nove poslovne poduhvate je od vladavine Sunca u Lavu, dakle od oko 8. mjeseca pa kroz jesen. Do tada, sagledajte koji su to pozitivni aspekti posla, kojim ste na bilo koji način nezadovoljni, i fokusirajte se na njih. Vidjet ćete, kako će sve početi da dolazi na svoje, kako ćete postajati sve odlučniji i odlučniji po pitanju promjene, te najzad će se pojaviti ona prava poslovna opcija za vas.

Financije: Situacija po pitanju financija ide na bolje. Od proljeća ste pod dominantnim utjecajem energije broja 8, a pritom je Jupiter u 5. kući, u kojoj se osjeća dobro, pa za mnoge od vas, eto, konačno dugo očekivanog napretka. Jako je povoljno za sve što se tiče rješavanja pitanja kredita, dugovanja (neovisno da li vama duguju, ili vi dugujete) ostvarenja novca kroz pravne procese i nasljedstva, isplatu obeštećenja, itsl. Naravno, i za zaradu. Sretni brojevi: 5, 9, 17 i 25.

 

 

 

 

DJEVICA

Posao: Tranzit Jupitera u 4. polju, “na uglu” kao i dominantan utjecaj energije broja 9 od proljeća, veliki su pokazatelji snažnog Jupiterovog utjecaja, kroz vaše polje posla. Pored toga, Saturn vam je u odličnom odnosu sa Suncem, što predstavlja stabilnost u poslu, profesiji i karijeri, kao i svemu što radite. Bit ćete kolebljivi do proljeća, dok energija Osmice bude još dominantno prisutna. Mada, već krajem 1. mjeseca, mnogi od vas će početi da osjećate, kako dolazi jedno mnogo bolje vrijeme za posao, za realiziranje onoga što želite i planirate. Ako ste nezaposleni, i tražite posao, nemate se što za brinuti. Ukoliko težite promjeni posla, također su odlični uvjeti, mada ako do promjene ne dođe do sredine 2. mjeseca, onda sačekajte period od 4. mjeseca, pa na dalje.

Financije: U ovoj godini, pružaju se prilike da riješite sa svim, ili mnogim stvarima, koje vas muče, a tiču se novca. Samo će vam biti potrebno strpljivosti. Ako očekujete novac, kroz polje pravde i pravnih procesa, kroz diobu imovine, ili kroz povrat bilo kakvog dugovanja, budite sigurni da ste na dobrom putu, i da će se stvar riješiti tokom ove godine. Sretni brojevi: 6, 9, 18 i 42.

 

 

 

VAGA

Posao: Slobodno se može reći da je pred vama vrlo jaka poslovna godina. Rahu u 10. kući, Saturn u 4., te od proljeća ulazak pod dominantan utjecaj energije broja 10, sveskupa govore o utvrđivanju aktualnih poslovnih pozicija, ali i prilikama za nove poslovne početke. Zbog izraženog utjecaja energije broja 9 i Saturna u 4. polju (polje početaka i završetaka) do proljeća biste trebali završiti sa svime što se već duže vrijeme vuče, što je izazov, ili sa odnosima kroz posao, koji vas frustriraju. Nema sumnje da ćete to uraditi na najbolji moguć način. A, od proljeća, krenite u nove poduhvate. Započnite sa svime što želite, planirate, ili što vam se kao ideja bude javilo na životnom putu. Uspjeh je zagarantiran.

Financije: Ova godina vam donosi značajno bolju situaciju. Samo je potrebno da poželite i poduzmete adekvatne akcije. Najgore je stojati u mjestu, i očekivati da se popravi postojeće. Nikako to! Potrebno je otvoriti se za neočekivane izvore prihoda, jer nam je po rođenju dano svo obilje ovog svijeta, pa tako i financijsko obilje. Samo su nas uvjerili u to da su naše mogućnosti ograničene. Sretni brojevi: 7, 9, 19 i 50.

 

 

 

ŠKORPION

Posao: U ovoj godini će dominantne energije za vas, biti energije brojeva 10 i 11. Ono što je tipično za oba ova broja jest da su planetarno pod vladavinom Sunca, dok je Jedanaestica i pod vladavinom Jupitera. Vaše Sunce je u Škorpionu, koji je fiksan znak, a fiksne kvalitete su i 2. polje, u kome se nalazi Jupiter, kao i broj 11, koji će biti dominantan od proljeća. Sve što budete radili iziskivat će ulaganje većeg truda i posvećenosti. I, samo polako. Žurba bi vas mogla koštati određenih propusta, koji se mogu ispraviti, ali zašto biste gubili vrijeme na brza riješenja, kada uz trud i strpljenje, možete uraditi velike i trajne stvari.

Sve u svemu, neka vam glavna poslovna deviza u ovoj godini bude – trud, posvećenost i strpljivost. Trud i posvećenost su dominantne karakteristike u poslovnom životu mnogih od vas. Ali, nestrpljivost se može dogoditi i najjačima.

Financije: Tranzit Jupitera u Strijelcu, u svom sjedištu, kao i dominantna energija broja 11, čiji je drugi vladar Jupiter, kratko i jasno govore, kako će vaša financijska situacija u ovoj godini postati mnogo bolja, i što je najvažnije, suštinski bolja.

 

 

 

STRIJELAC

Posao: Jupiter je u vašem znaku, gdje mu je sjedište, pa još ako uzmemo u obzir dominantan utjecaj brojeva 11 i 12, može se reći da je pred vama jako zanimljiva poslovna godina. Naime, Jupiter je drugi vladar broja 11, koji će biti dominantan do proljeća, dok je vladar broja 12, koji će biti dominantan od proljeća pa na dalje, planet Venera. Do proljeća biste trebali otpočeti sa svim novim poduhvatima, koje ste planirali, ili su vam pak samo na umu, kao ideja. Slobodno i hrabro. Riskirajte, vi to, od svih znakova najbolje radite. Također, ako nemate posao, ili pak težite promjeni posla, do proljeća će se sve odigrati u najboljem redu, samo budite uporni i stavite čvrst i jasan fokus.

Financije: Tranzit Jupitera u Strijelcu, u vašem znaku, snažan je pokazatelj financijskog napretka za sve znake, a posebno za vas. Ipak, Saturn vam je u 2. kući, što govori o rješavanju financijskih problema iz prošlosti, ali kod mnogih od vas, i o nužnosti da poradite na vlastitim uvjerenjima, koja imate u vezi sa novcem.

 

 

 

JARAC

Posao: Do proljeća ćete se nalaziti pod dominantnim utjecajem energije broja 12. Obzirom da je drugi vladar Dvanaestice, planet Saturn u vašem znaku, a ujedno je i vladar vašeg znaka, period do proljeća iskoristite za raščišćavanjem sa svim nedovršenim poslovima i poslovnim odnosima, koji vam ne koriste i muče vas. Pored toga, u ovom periodu se nikako ne preporučaju počeci novih, većih poduhvata, niti korjenite poslovne promjene, jer ma koliko da ste po prirodi racionalni, lako vam se može dogoditi da se pogubite u nekakvim detaljima, te da odigrate nepromišljeno i u konačnici onako, kako ne biste željeli da vam se posao razvija. E, onda  od perioda proljeća ulazite u period broja 1, kojim inače vlada Saturn. U ovom periodu trebate postaviti nove temelje na vašem poslovnom putu. Kako? Pa, vrlo lako…Usredotočite se na sve novo što biste željeli uraditi. I, budite hrabri. Veliki je luksuz da sebi dozvolite izgovore, poput – kasno je za mene, ili nije sad vrijeme da se poduzme nešto značajno, jer je kompletna situacija loša, itd.itd.itd. Počnite novo, pa makar simbolično.

Financije: Situacija sa financijama će biti solidna, ali izazovi su, u pojedinim periodima, itekako mogući. Na vama je da na te izazove ne gledate, kao na probleme,

već kao na lekcije, koje su tu da ojačate svoju financijsku inteligenciju. Saturn, kao i vladar vaše 2. kuće u 1. kući, govori o iskrenoj želji za boljim prihodima, koja će se svakako vidjeti na vama, i zahvaljujući kojoj ćete uspijevati u svojim zamislima. Samo, strpljivo. Jupiter u 12. kući ukazuje na to, da biste mogli biti uspješni po pitanju igara na sreću.

 

 

 

VODENJAK

Posao: U ovoj godini nastavljate sa poduzetim akcijama iz prethodne sa punim elanom i entuzijazmom. Možda u prošloj godini niste poduzeli sve akcije, koje želite, pa eto vam pregršt sjajnih prilike da to učinite. Nemojte misliti da ste nešto propustili, time što niste poduzeli određene akcije, ili iskoristili određene prilike. Imajte na umu da se prilike ne događaju nama, već se mi događamo prilikama. Zbog Saturna i Ketu-a u 12. kući, lako možete biti skloni prekopavanju po vlastitoj prošlosti, pa tako i poslovnoj. U redu je, prošlost služi da nas nauči, da nam da veće iskustvo, svakako je jedna od najvažnijih stvari osvjestiti ju. No, nemojte da vas to previše obuzme. Savjet je da vam fokus uvijek bude na novom, što ste do sada već poduzeli, i da poduzmete sve nove poteze, koje želite.

Financije: Pretežno dominantan utjecaj energije broja 2, koji predstavlja materijalne vrijednosti i zaradu, kao i tranzit Jupitera u Strijelcu u 11. polju, koje predstavlja prihod od posla i karijere, nedvojbeno govore o napretku, vezano uz polje osobne zarade,…o boljim prihodima kroz posao i karijeru… Sretni brojevi: 9, 11, 23 i 47.

 

 

 

RIBE

Posao: Dominantne energije u ovoj godini su 2 i 3. Pored toga Jupiter vam se nalazi u 10. polju (posao, profesija, karijera,…). Došlo je vrijeme da se više fokusirate na vrednovanje sebe i vlastitih potencijala i vrijednosti. Ukoliko vas muči to, što niste dovoljno cijenjeni ili nagrađeni za vaš rad, znajte da je do vas. U tom slučaju, ključ za rješenje vašeg problema je poraditi na samopoštovanju. I, to upravo u ovoj godini. Utjecaj Trojke će dovesti do tenzičnih odnosa sa jednom ili više osoba iz vašeg poslovnog okruženja. Na vama je da presječete, sve što vam ne odgovara. Na vama je da kažete ne, svima za koje smatrate da vas ometaju na vašem poslovnom putu. Mnogima od vas će to poći za rukom. Mnogi od vas će, čini se, iznenada presjeći sa toksičnim odnosima na poslu. Apsolutna podrška za to. Jer, intenzivni odnosi i veća upućenost na ljude, koji vam crpe energiju, samo može dovesti do toga da maknete fokus sa onoga što želite. Zatim, u ovoj godini očekuje vas mnogo pozitivnih rezultata, vezanih uz vaš prethodni rad i trud. Mnogi ćete doživjeti unaprijeđenje u poslu. Općenito, vaša riječ će se itekako cijeniti, od strane vaših nadređenih. Svojim visoko kreativnim idejama možete pomoći u napretku posla, na kome radite.

Financije: Dvojka, kao jedna od najdominantnijih energija, uz Jupitera u 10. polju, snažno aktivira polje zarade. Ipak, Saturn u 11. polju, koje predstavlja prihode od posla, govore da ćete morati da uložite veći trud, kako biste ostvarili bolje prihode. Ako smatrate, kako vas već duže vrijeme ne cijene dovoljno na poslu, na kojem radite, u tom slučaju je promjena jedino riješenje. U svakom slučaju, zarada će vam krenuti jednom uzlaznom putanjom. Sretni brojevi: 9, 12, 21 i 48.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »