Znate li koje je najbolje doba dana za vaganje?

Znate li koje je najbolje doba dana za vaganje?
Vjerovali ili ne, postoji najbolje doba dana za vaganje tjelesne težine, otkrio je to za Women’s Health dr. Charlie Seltzer, stručnjak za debljinu.

“Jedini put kada biste trebali stati na vagu u danu je jutro, odmah nakon što obavite nuždu. Važno je da prilikom vaganja na sebi nemate odjeću. Tada ćete dobiti najtačniji mogući podatak o svojim kilogramima”, rekao je ljekar i dodao da, u slučaju da se želimo svakodnevno vagati, moramo biti spremni na to da će brojke na vagi varirati zavisno od toga šta smo jeli dan ranije.

 

 

 

 

 

 

Ako se trudite izgubiti tjelesnu težinu, vjerovatno želite znati djeluju li promjene u vašoj prehrani.

Neka istraživanja čak su potvrdila da je vaganje važno kako bi se postigao ciljani gubitak težine. Studija iz 2018. godine, objavljena u časopisu Circulation, pronašla je povezanost između većeg gubitka težine i češćih vaganja u odnosu na one ljudi koji su to radili jednom sedmično ili rjeđe.

Ako želite pratiti stanje, najbolje je bilježiti kilograme i nakon mjesec dana vidjeti u kojem se smjeru krećete. Ipak, svakodnevno vaganje za neke ljude može biti uznemirujuće iskustvo, pogotovo one koji su se u životu susreli s nekim od poremećaja u prehrani.

 

 

 

 

 

“Kao i kod bilo koje druge intervencije s kilogramima, ako vam vaganje ne stvara stres i vaš život čini boljim, trebali biste i dalje nastaviti to raditi. Ako negativno utiče na vas, prestanite s tom praksom”, kaže dr. Seltzer.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »