Znate li ko je Joe Rogan? – To je čovjek koji ima 11 puta veću slušanost od CNN-a I BORI SE PROTIV TRULOG SISTEMA I PELCOVANJA

Znate li ko je Joe Rogan? – To je čovjek koji ima 11 puta veću slušanost od CNN-a I BORI SE PROTIV TRULOG SISTEMA I PELCOVANJA

Joe Rogan se pojavio kao jedna od najutjecajnijih osoba u medijima, a njegov podcast nadmašio je statistiku gledanosti emisija poput Tuckera Carlsona Tonighta, ili vijesti Fox Newsa i CNN-a. Joe Rogan ima milijune više slušatelja nego svi oni zajedno.

Joe Rogan Experience navodno doseže prosječno 11 milijuna ljudi po epizodi. Za usporedbu, Roganovi mainstream medijski kolege nisu ni blizu brojkama njegovoj prosječnoj slušanosti.

 

Tucker Carlson Večeras je daleki drugi kada je u pitanju prosječan broj slušatelja po epizodi. Politička emisija je prikupila 3,24 milijuna slušatelja svaku epizodu prema Nielsenovim ocjenama medija za treće tromjesečje 2021. U međuvremenu, Fox News Primetime je u prosjeku iznosio 2,37 milijuna po epizodi, dok je CNN prikupio tek oko 822.000.

Profesor psihologije dr. Jordan Peterson, koji se više puta pojavio u emisiji The Joe Rogan Experience, vjeruje da je serija popularna jer se Rogan doživljava kao pošteni stručnjak. On je tvitao:

“To je zato što ne laže. Ili podilazi svojoj publici. Ili manipulira za svoju prednost. Samo naprijed [Joe Rogan]. Vidimo se za tri tjedna u Austinu.”

Joe Rogan apologizes to Spotify amid Covid misinformation accusations

YouTube ukida intervju Joea Rogana s dr. Robertom Maloneom

Tijekom tekuće pandemije COVID-19, Joe Rogan se pojavio kao jedna od najkontroverznijih osoba na svijetu o kojima se najviše govori. YouTube je nedavno izbrisao intervju UFC-ovog komentatora s dr. Robertom Maloneom koji je objavljen u novogodišnjoj noći.

Malone je američki imunolog i virolog. Njegov rad uglavnom se bavi istraživanjem farmaceutskih proizvoda i prenamjena lijekova. Tijekom pandemije koja je u tijeku, bio je kritičan prema konvencionalnim protokolima i politikama liječenja. Kritiziran je zbog promicanja dezinformacija o učinkovitosti i sigurnosti cjepiva protiv COVIDA-19.

Tijekom kontroverznog intervjua, Malone, koji je pomogao u izumu mRNA cjepiva, usporedio je Sjedinjene Države s nacističkom Njemačkom tvrdeći da je društvo “hipnotizirano” da vjeruje u cjepiva. U tri sata dugom intervjuu za sada viralnu epizodu #1757 The Joe Rogan Experience, Malone je rekao:

“To je bilo, u osnovi, europsko intelektualno istraživanje o tome što se, dovraga, dogodilo u Njemačkoj 20-ih i 30-ih godina. Vrlo inteligentno, visoko obrazovano stanovništvo, i oni su poludjeli. I kako se to dogodilo? Odgovor je psihoza masovnog formiranja. Kada imate društvo koje se odvojilo jedno od drugog i ima slobodnu lebdeću tjeskobu, u smislu da stvari nemaju smisla. Ne možemo to razumjeti. A onda se njihova pozornost usmjerava na vođu ili niz događaja na jednu malu točku, baš kao hipnoza. Doslovno postaju hipnotizirani i mogu se voditi bilo gdje.”

Intervju je također doveo do toga da je Malone zabranjen i na Twitteru. Rogan je od tada najavio da prelazi na GETTR i potaknuo svojih 7,8 milijuna pratitelja na Twitteru da mu se pridruže na alternativnoj aplikaciji društvenih medija.

U međuvrmeneu nekima Joe Rogan toliko smeta da ga pokušavaju maknuti sa njegove platforme Spotify. Najglasniji od njih je pjevač Neil Young koji je rekao da više neće biti na toj platformi dok je Joe Rogan tamo. Young je Spotify nazvao “domom dezinformacija o Covidu opasnim po život”. Kao odgovor, mnogi su se korisnici okupili na društvenim mrežama kako bi pokazali podršku Youngu i rekli da otkazuju svoje pretplate na Spotify, iako platforma nije rekla koliko je računa otkazano.

Rogan je u nedjelju odgovorio na kritike, rekavši da mu je cilj stvoriti živahne razgovore, a ne promicati dezinformacije, te da će u budućnosti dati sve od sebe da “uravnoteži stvari”.

 1,414 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »