ZNATE LI DA ČAK I VODA MOŽE POBOLJŠATI IMUNITET

ZNATE LI DA ČAK I VODA MOŽE POBOLJŠATI IMUNITET

 

 

 

Briga o zdravlju ključna je za dugovječnost, a posebno kada je riječ o situacijama poput pandemije koronavirusa koja je aktuelna. Snažan imunitet je izuzetno važan, a čak i voda ga može poboljšati.

 

 

 

Za poboljšanje imuniteta se potrebno držati zdrave i hranjive ishrane, tako da se čak i ako se zarazite koronavirusom, vaše tijelo može izboriti. Tu se ubrajaju i različiti napici, a među njima je i obična voda.

Voda je izvor života, prenosi hranjive tvari i minerale u različite dijelove tijela te pomaže pri izbacivanju toksina i optada. Osim toga, reguliše i tjelesnu temperaturu.

 

 

 

Čak i kad je osoba bolesna ili ima temperaturu, ljekari savjetuju unos tekućine jer voda pomaže organizmu da na prirodan način eliminiše toksine i bakterije koje uzrokuju bolest. Voda pomaže i u raspodjeli kisika prema ćelijama što omogućava normalno funkcionisanje tijela.

Dnevno je potrebno popiti najmanje dva litra vode kako bi osoba bila zdrava. Kad ste bolesti, pokušajte unositi više tekućine, ali ako vam je teško popiti osam čaša vode dnevno, onda možete dodati neki okus, odnosno staviti limun ili mentu.

Menta je cijenjena biljka koja ima značajnu ulogu u liječenju. Ona ima protivupalna i antioksidativna svojstva, pomaže u sprečavanju aktivnosti slobodnih radikala, pri detoksikaciji tijela, a korisna je i za kožu.

 

 

 

 

U vodu možete staviti i limun koji je bogat vitaminam C i kalijem, a ta kombinacija će unaprijediti vaš imunitet. Izuzetno je korisno dan započeti čašom tople vode s limunovim sokom, to će učiniti čuda za vaše zdravlje.

 

 

 

 

hayat.ba

 3,743 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »