Znali su ono što mi nismo: ZAŠTO NEVAKCINISANI NISU UČINILI VIŠE DA NAS UPOZORE?

Znali su ono što mi nismo: ZAŠTO NEVAKCINISANI NISU UČINILI VIŠE DA NAS UPOZORE?

Nevakcinisani su znali ono što mi nismo. Neki od njih su rekli premalo. Većina nije rekla ništa. Mnogo krvi je sada na njihovim rukama.

Dok se svijet bori da se pomiri s razornim posljedicama pandemije COVID-19, jedno pitanje koje se i dalje pojavljuje je zašto necijepljeni nisu učinili više da nas upozore na potencijalne opasnosti od vakcinisanja.

Dok su dobronamjerni građani stajali u redu, činili pravu stvar i primili vakcinu protiv COVID-19 – sada se činilo da više štete nego koristi – njihovi necijepljeni prijatelji su stajali po strani i pustili ih da to urade. Neki od njih su rekli premalo. Neki nisu rekli ništa.

Iako su znali što mi ne znamo.

 

 

Naša krv je sada na njihovim rukama.

To su jake reči. Ali nevakcinisani su imali pristup važnim informacijama o potencijalnim nuspojavama vakcina. Znali su za rizik od teških alergijskih reakcija, krvnih ugrušaka i drugih ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Znali su da nas vakcine ne imuniziraju. Znali su da to nije efikasno i da mogu uzrokovati više štete nego koristi.

Oni su sve to znali, ali umjesto da nas upozore, nevakcinisani su odlučili da ćute. Odlučili su da pogledaju na drugu stranu i ne govore o potencijalnim opasnostima vakcina. Dopustili su da milioni dobrih ljudi koji su uradili pravu stvar (u to vreme) padnu u smrt i bolest, a mnogi antivaxxeri su čak veličali na internetu kako je njihovo bacanje novčića bila prava opklada. Oni koji su dijaboličniji čak su pozivali ljude s kojima se ne slažu da se “pojačaju”.

Postalo je previše jasno. Ćutanje necijepljenih bila je opasna, sociopatska i neodgovorna odluka koja je imala ozbiljne posljedice za nas koji smo primili vakcine.

Znali su ono što mi nismo: ZAŠTO NEVAKCINISANI NISU UČINILI VIŠE DA NAS UPOZORE?

 

A ćutanje je, na kraju krajeva, pristanak.

Vrijeme je da nevakcinisani preuzmu odgovornost za svoje postupke i da zajedno sa nama ostalima radimo na pronalaženju rješenja za ovu krizu. Ne možemo dozvoliti da njihova sebičnost i nedostatak akcije nastave da štete našim zajednicama. Vrijeme je da nevakcinisani iskorače i urade pravu stvar.

Nevakcinisani bi trebali bilo kakvim moralnim mjernim štapom učiniti više da upozore na potencijalne rizike — da nam pomognu da donesemo informirane odluke o svom zdravlju. I sada moraju tražiti od nas naš oproštaj.

I, ruku na srce, možemo im ga jednostavno dati.

Zato što smo dobri ljudi. Uzimali smo te injekcije jer je to bila prava stvar – dok nije.

 

 

 

 

Izvor:

https://iqfy.com/unvaccinated-silence/

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »