Živa i mrtva voda – Koja je najbolja voda za piće i šta vi u stvari pijete svaki dan?

Živa i mrtva voda  – Koja je najbolja voda za piće i šta vi u stvari pijete svaki dan?

Od davnina slušamo priče o “živoj” vodi i njezinim iscjeljujućim svojstvima. Voda je toliko puno više od H2O! Svi znamo za istraživanja koja pokazuju da voda ima “pamćenje”. Uz samu kvalitetu vode, i informacije u vodi koju pijemo utječu na našu produktivnost, raspoloženje i zdravlje! Pročitajte u članku sve o zdravoj i pozitivno “programiranoj” vodi!

Nepobitna je činjenica da je voda najbitniji element na Zemlji. Bez nje život na našoj planeti nije moguć. Ona izravno utječe na pravilno funkcioniranje svih naših organa te je stoga svakodnevno trebamo unositi u dovoljnim količinama. No, to nije sve. Voda je zapravo mnogo više od H2O. Najnovija istraživanja pokazuju da voda ima “pamćenje”. Informacije u vodi koju pijemo mogu utjecati na našu produktivnost, raspoloženje, čak i zdravlje.

Je li voda živo stvorenje?

Japanski znanstvenik Masaru Emoto nedavno je proveo opsežno istraživanje toga kako voda reagira na različite utjecaje, poput glazbe, misli i riječi. Dobio je iznenađujuće rezultate.

Prirodna voda koja je poticala iz planinskih potoka ili izvora, kao i voda nakon molitve, klasične glazbe i pozitivnih misli, formirala je savršene kristale nevjerojatne ljepote. Kristali zagađene i stajale vode su bili nepravilnog i deformiranog oblika.

Destilirana voda uopće nije imala kristalan oblik, ali kada joj je rečeno “hvala” ili joj je upućena ljubav i pažnja, i ona je formirala prelijepe kristale.

A ako bi se na bočici s uzorkom vode napisalo ime neke zle osobe ili bi se taj uzorak izložio agresivnoj glazbi ili bi joj se uputila neka pogrdna riječ, voda bi odgovarala ovakvim tipom amorfnih struktura.

Istraživanja dr. Masarua Emota potvrđuju da je voda “živa” i ima pamćenje. Kada je pijemo, informacije koje se nalaze u vodi prenose se na nas.

Voda posjeduje sposobnost umnažanja i pamćenja informacija. Mogli bismo reći da voda oceana pamti stvorenja koja žive u oceanu. Ledenjaci bi mogli sadržavati milijune godina povijesti naše planete.

Voda kruži planetom, teče kroz naša tijela i širi se čitavim svijetom. Kad bismo bili u stanju pročitati informacije sadržane u pamćenju vode, čitali bismo pripovijest epskih razmjera.

“Razumijevanje vode donosi nam razumijevanje svemira, prirodnih čudesa i samoga života.” – Masaru Emoto, “Poruke skrivene u vodi”.

Dva lica vode

Austrijski naturalist, filozof i izumitelj Viktor Schauberger još je prije stotinu godina proučavao svojstva vode. Schaubergerova polazna točka, nadahnuta njegovim intuitivnim uvidima i potvrđena brojnim iskustvima, jest da je voda živi entitet. To znači da ima svoju strukturu i osobine. Ona diše i prolazi kroz procese umiranja i obnavljanja. Može biti zdrava ili nezdrava.

On se usredotočio da shvati kako se procesi života manifestiraju kroz vodu i kako te procese možemo voditi za dobrobit svih. Schauberger je opisivao prirodnu vodu, onu koja izranja iz gorskog izvora kao OPLEMENJENU VODU. Patentirao je uređaj u obliku jaja koji vodu iz slavine pretvara u izvorsku vodu visoke kakvoće. Pomoću ovog uređaja, voda može ponovo upijati neophodne elemente i vratiti svoju energiju.

Schauberger je na sebi ispitivao takvu vodu i uvjerio se u njezino blagotvorno djelovanje. Prijatelji i znanci su doznali za to i zatražili da je i sami kušaju. U nekoliko tjedana počele su kolati priče o izvanrednim oporavcima od kroničnih oboljenja. Bubrežni kamenci, reumatizam, malarija – sve se smanjivalo nakon što je oboljeli popio nešto vode iz Schaubergerove jajolike posude. Čak su opadala i oboljenja od raka.

Međutim, u Austriji je zakon samo kvalificiranim liječnicima omogućavao da liječe ljude, a vlasti su za to doznale. Smatralo se da je njegova voda nelegalna te je nažalost bio primoran prekinuti istraživanje.

Olof Alexandersson je napisao odličnu knjigu “Living water“, u kojoj možete saznati više o otkrićima Viktora Schaubergera, koja mnogi znanstvenici danas smatraju revolucionarnima.

Informirana voda

Tajna pamćenja vode krije se u njezinoj strukturi. Voda se sastoji od takozvanih klastera. Molekula vode je dipol – što znači da ima jedan pozitivan i jedan negativan pol i oni se međusobno privlače. Molekule se zato povezuju preko vodikovih mostova u lance molekula višeg reda, makromolekule, koje nazivamo klasterima.

Postoji beskonačan broj kombinacija povezivanja, a svaka geometrijska struktura skriva u sebi određenu energijsku informaciju. Zbog toga voda može prenositi bezbroj informacija.

“Živa” voda, ili voda koja ima pravilnu kristalnu strukturu, boljeg je okusa i pozitivno djeluje na naše zdravlje i raspoloženje. Ova činjenica je danas dokazana brojnim istraživanjima. Biljke koje su zalijevali takvom vodom, rasle su brže, bile su otpornije na bolesti i davale više plodova.

U povijesti postoji i bezbroj primjera čudesnih iscjeljenja uz pomoć “žive”, “svete” ili takozvane energizirane vode.

Ali koja je to – “živa voda”? Gdje je možemo pronaći?

Živa je voda prirodna i čista voda iz izvora ili takozvana informirana, programirana ili energizirana voda.

Voda se može programirati na više načina – uz pomoć glazbe, boja, fraktala, molitvi, afirmacija, orgonske energije.

Programiranjem vode ne samo da se vraća njezina prirodna struktura, već se i smanjuje njezina genotoksičnost (zagađenost teškim metalima, klorom i pesticidima).

Kako napraviti plavu solarnu vodu?

Plavu solarnu vodu je lako napraviti, ukusna je za piti i vrlo je moćna kao alat za čišćenje i iscjeljenje.

Kao što znamo, voda provodi vibracije, frekvencije energija, kristala, boja i riječi… Plava solarna voda pruža ono najbolje: moćnu energiju Sunca, izvora sveg života i fascinantnih svojstava iscjeljujuće i smirujuće plave boje. Ovu voda je postala posebno omiljena i popularna nakon odlične knjige Zero Limits Dr. Hew Lena i nadasve kroz Ho’o pono pono, drevnu havajsku tehniku iscjeljenja.

Osim što je iznimno zdrava, ova voda pomaže očistiti duboke negativne podsvjesne programe koje iznova i iznova automatski ponavljamo. Plava solarna voda iscjeljuje emocionalne rane i blokade, oslobođa ih na površinu i otpušta te nas tako pomože dovesti natrag na nulu, u čisto stanje, na čisti početak, bez pozadinskog šuma negativnih misli. Ova voda ispunjava pozitivnošću, mirom i ljubavlju. Mogu je piti djeca, bolesni od raka, posebno oni koji su na kemoterapiji. Čak je i ukusnija od obične vode. Vrlo laku ju je napraviti.

Zašto plavo?

Plava je boja pete čakre, tzv centra moći ili grlene čakre (Vishuddha). Grlena čakra je iznimno važna jer je put kroz koji se energija iz viših energetskih centara može kretati do nižih i obratno. To je prvi centar viših frekvencija i tek kad je on potpuno čist i otvoren, možemo doseći viša stanja svijesti. Sve bolesti su povezane s 5. čakrom, jer izbor je uključen u svaki detalj života i u svaku bolest. Predstavlja most između fizičkog i duhovnog svijeta, između srca i uma. Odvaja svjetovno od svetog i prenosi NAMJERU DUŠE – spoznajemo životnu zadaću.

I znanstveno je dokazano da plava boja ima nevjerojatno snažan utjecaj na naš mozak, donošenje odluka i ponašanje.

Plavo nebo znači lijep, opuštajući dan. Čisto mirno plavo more znači smirenost i spokoj. Ustvari, sve što je plavo simbolizira povjerenje, odanost, mudrost, samopouzdanje, inteligenciju, vjeru, istinu i raj.

Znanost kaže da nije slučajnost da nas sve ove plave stvari čine da se osjećamo tako dobro. Uostalom, plava je i jedina boja spektra koja može krajnje učinkovito spriječiti ljude da počine samoubojstvo.

Dokazano je da plava boja djeluje smirujuće na ljude, i upravo zbog toga se iskorištava na različite načine. 2000. godine, policija je u Glasgowu, Škotska, instalirala plavu rasvjetu u područjima sa visokom stopom kriminala. Od tada, kriminal u tim zloglasnim kvartovima je pao za devet posto.

What Is 'Raw' Water, and Should You Drink It? | Everyday Health

U Japanu, nekoliko velikih željezničkih kompanija se prebacilo na isključivo plavo svjetlo na svim željezničkim prelazima. Dosad su ostvarili zapanjujući uspjeh: U 2007. godini, godinu dana prije nego su plava svjetla instalirana, bilo je 640 samoubojstava. U 2008. godini, nakon što su svjetla postavljena, bilo je nula samoubojstava – nula!

Ako vam je sve ovo čudno i ako ne vjerujete u nevjerojatnu učinkovitost plave boje, čitajte dalje.

Jedna teorija kaže da sama boja ima opipljiv, biološki učinak na našu moždanu kemiju. Harold Wohlfarth, predsjednik German Academy of Color Science, proveo je istraživanje u kojem je otkrio da rasvjeta u boji (sijalice u boji) zaista ima psihološki utjecaj na djecu i odrasle, a ono što je posebno bizarno u svemu jeste činjenica da ima jednak učinak čak i na slijepe osobe.

Wohlfarth vjeruje da tragovi elektromagnetnih energija koje čine obojenu svjetlost utječu na određene neurotransmitere u mozgu. Kada svjetlost određene boje pada na oko, čak i ako je oko ‘neispravno’, ona pogađa žlijezdu koja proizvodi melatonin, koji stvara lančanu reakciju koja podiže raspoloženje i smiruje emocije.

Kako napraviti plavu solarnu vodu?

Sve što vam treba je staklena boca plave boje – nije važna niti nijansa plave – jednako su djelotvorne i one najsvjetlije, kao i one tamno modre; niti zapremnina – sasvim dobro može poslužiti i boca dječjeg soka, prenosi hooponoponotehnika.com.

Ono što je važno je da bocu punimo filtriranom, izvorskom ili običnom tekućom vodom i da čep ne smije biti metalan. Može biti pluten, staklen, čak i plastičan, jedino ne metalan. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji jako vole ovu vodu.

Bocu s vodom ćete držati na suncu između 1 – 12 sati. Ako je držite duže, okus će joj postati slatkastiji. Ukoliko nemate mogućnosti izložiti bocu suncu, bocu stavite ispod žarulje sa žarnom niti.

Kako piti?

Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Nekako, naš je organizam prepoznaje pa čak i oni ljudi koji kažu da inače malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara. Pogotovo u vremenima kada nešto intenzivno čistite, preporuča se pijenje plave vode.

Ako nemate više boca na raspolaganju, dovoljna je jedna, jer samo jedna kap ove vode pomiješana s običnom, daje joj sva svojstva plave.

Osim za piće, koristite ovu vodu za kuhanje (dovoljna je jedna kap!), zalijevanje cvijeća, ljubimce, dodajte je u perilicu rublja i suđa, vodu za pranje automobila, podova i stakala, stavite u raspršivač i osvježite prostorije, dodajte u kupku…

Jednom kad ste napravili plavu solarnu vodu, možete je preliti u bilo koju drugu posudu, plastičnu staklenu… svejedno. Možete je držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.

Zagađena voda – uzrok bolesti i prijevremene smrti

Voda je jedan od najjačih agresivnih otapala na svijetu. Poznata kao “univerzalno otapalo”, ona će na putu do naših slavina, u manjoj ili većoj količini otopiti gotovo sve na što naiđe sve dok ne postigne zasićenje.

Nečistoće koje nalazimo u vodi uključuju atmosferske plinove, minerale, organske tvari te ostale tvari i spojeve korištene prilikom transporta ili skladištenja vode.

Najčešći uzroci onečišćenja pitke vode su:

1. Otpadne vode

Mnogi gradovi nemaju riješen problem pročišćavanja otpadnih voda što predstavlja opasan izvor zagađenja, jer se na takav način nepročišćene otpadne vode mogu dospjeti u podzemlje ili vodotokove te zagaditi sama izvorišta ili vodocrpilišta.

2. Poljoprivreda

U područjima intenzivne poljoprivrede, oborinske vode ispiru poljoprivredno zemljište odvodeći u podzemlje velike količine umjetnih gnojiva, herbicida, pesticida.

3. Prometnice

Veliki uzrok zagađenja izvorišta predstavljaju otpadne vode prometnica koje sadrže mineralna ulja, teške metale i sl., koje odlaze u zemlju i dalje u vodotokove.

4. Kisele kiše

Nitrati i teški metali dolaze s kiselim kišama u vodotoke, a poznato je da većina vodotoka gravitira Podunavlju, što dovodi do prekograničnog i regionalnog transporta tih štetnih tvari u Podunavlje. Rijeke u Podunavlju su zbog toga najzagađenije.

5. Kemikalije korištene u procesu obrade vode

Redovito, do onečišćenja pitke vode dolazi zbog korištenja kemikalija u procesu obrade vode za piće. Po zdravlje su najopasnije posljedice korištenja klora, aluminijeva sulfata i natrijevog fluorida.

Otrov u našim pipama

Da li ste znali da je klor u plinovitom stanju bio korišten kao bojni otrov u I. svjetskom ratu, prije negoli je upotrijebljen za trovanje bakterija u našim vodovodima?

Istraživanja su pokazala da se klor u vodi povezuje sa srčanim bolestima, senilnošću i rakom mokraćnog mjehura, jetre, gušterače, debelog crijeva i urinarnog trakta.

Opasni nusprodukti nastali kloriranjem vode nemaju ni okus ni miris. Ovi nusproizvodi u laboratorijskim istraživanjima uzrokovali su karcinom, reproduktivne probleme i smetnje u razvoju.

Fluor je jedan od najmoćnijih otrova koje poznaje čovjek. Natrijev fluorid pak, koristi se u vodovodima do gustoće 1.2 čestice na milijun.

Isti taj natrijev fluorid, ali u većoj koncentraciji, upotrebljava se za trovanje žohara i štakora te kao pesticid.

Dodavanje natrijevog fluorida u vodovode počelo je 1939., kad je industrija naredila biokemičarima da iskoriste veliku količinu natrijevog fluorida – otpada proizvedenog u linijskoj topionici aluminija.

Velika industrija pritiskala je državu i lokalne vlade da fluoridiraju svoje vodovode, a javnosti je ponuđen prodajni slogan da fluorid sprječava kvarenje zuba.

ABC News studija objavila je, da je u vodi za piće pronađeno više od 700 kemikalija, a 129 od njih navedene su od američke Agencije za zaštitu okoliša – EPA (Environmental Protection Agency) kao zapanjujuće, ozbiljno rizične po zdravlje. Ipak, EPA zahtijeva da se vodovodi testiraju na samo 14 od navedenih kemikalija.

Približno 1000 mrtvih svake godine i najmanje 400 000 slučajeva vodom prenosivih bolesti mogu se pripisati kontaminiranoj vodi…

Jedno od šestero djece ispod 6 godina starosti ima povišenu razinu olova u krvi.

Bolesti prenosive vodom se povećavaju. Postrojenja gradske vode koriste dezinficijense kao klor za kontrolu prostiranja mikroba, no dokazi navode da su mnogi mikrobi otporni na klor.

Klorirana voda često je zaražena parazitima otpornim na klor što dovodi do oboljenja mnogo ljudi. Istraživači su došli do zaključka da je trećina svih gastrointestinalnih bolesti uzrokovana vodom za piće.

Raznorazne studije napravljene u blizini odlagališta opasanog otpada, otkrile su da četiri od pet lokacija propušta otrove u podzemne vode.

Naše zalihe površinskih voda ugrožene su ne samo od većih odlagališta i kemijskih postrojenja, nego i od malih pogona kao što su kemijske čistionice i servisne stanice.

Većina alternativa nije ništa bolja

Kišnica

U prošlo vrijeme ljudi su skupljali i pili kišnicu. Danas to više nije sigurno.

Kišnica može biti dobra kad napusti oblake, ali ne i nakon padanja kroz kilometre zagađenog zraka punog dima, smoga i industrijskog otpada.

 

 

 

Prokuhana voda

Kuhanje vode je godinama stara metoda dezinfekcije vode – ubija bakterije.

Ali, postupkom prokuhavanja dolazi i do povećanja koncentracije nitrata, soli, teških metala i drugih nečistoća u vodi.

Bakterije koje su kuhanjem ubijene ostaju kao mrtva tijela i tako se unose u naše tijelo. Ta mrtva tijela čine plodno tlo za brzo širenje klica koje se već nalaze u vodi.

Prokuhavanjem vode ne otklanjaju se nikakvi anorganski minerali ili kemikalije.

Omekšivači vode

Omekšivači vode obrađuju tvrdu vodu jednostavnom zamjenom tvrdih minerala poput kalcija i magnezija, natrijem.

Uklanjanje takvih minerala omogućava sapunima i deterdžentima lakše otapanje.

Omekšivači imaju mali učinak na bakterije i ne odstranjuju sintetičke kemikalije niti teške metale poput olova.

Omekšivači su ograničeni u svojoj svrsishodnosti pročišćavanja vode za piće. Obzirom da je dodan natrij, omekšana voda može predstavljati problem ako ste na neslanoj dijeti.

 

 

Sustavi suprotne osmoze

Princip sustava suprotne osmoze sastoji se u tjeranju vode pod visokim pritiskom kroz sintetičku polupropusnu membranu kako bi se smanjili anorganski minerali.

Ti sustavi široko variraju u efikasnosti odbacivanja nitrata, klorida i drugih kontaminata.

Njihove performanse ovise o pritisku i temperaturi vode, PH faktoru, bakterijama kao i razini otopljenih čvrstih i kemijskih kontaminata neobrađene vode iz slavine.

Sustav suprotne osmoze dizajniran je da ispere kontaminaciju dodatnom količinom vode. Tim procesom, za svaku litru obrađene vode četiri litre odlaze u kanalizaciju.

Nemojte dozvoliti da vas flaširana voda prevari

Voda iz boce može izgledati kao dobro rješenje.

Nažalost, nema sveopćeg standarda kvalitete koji se primjenjuje za flaširanu vodu.

Stoga nije iznenađujuće da gotovo ne postoji znanstvena potvrda koja govori da je flaširana voda zdravija od većine gradskih voda iz slavine.

Činjenica je da javna voda iz slavine je legalno prihvaćen izvor za flaširanu vodu.

Da li vam se ikad dogodilo da ste otvorili flaširanu vodu i osjetili da ima okus i miris plastične boce u kojoj se nalazila?

To je stoga što voda u jeftinoj plastici može isprati iz boce toksine poput metilnog klorida i ksenoestrogena. Ove dvije tvari su kancerogeni koji smanjuju plodnost i uzrokuju rak reproduktivnog tkiva.

Svježina je također problem. Nedavno provedena studija američkog Northeastern sveučilišta otkrila je da se bakterije mogu razmnožavati i u flaširanoj vodi i mogu biti uzrok crijevnih problema, proljeva i mučnina.

Masovno korištenja flaširane vode također donosi ekološke probleme.

Kako osigurati unos čiste i zdrave vode?

Nečistoće koje voda najčešće sadrži mogu nas odvesti u preranu smrt.

No, nažalost, samo se nekolicina ljudi trudi osigurati čistu vodu za piće, oslobođenu anorganskih minerala, kemijskih otrova i drugih štetnih onečišćenja.

Većina je ljudi voljna piti vodu iz slavine s bilo kakvim nečistoćama… a vodovodi postaju sve zagađeniji zbog industrije, poljoprivrednog otpada, olovnih cijevi, te zbog natrijevog fluorida, klora i drugih kemijskih primjesa koje se dodaju vodi u tim vodovodima.

Mnogi piju vodu jedino kad im nisu dostupna bezalkoholna pića i drugi napitci. Činjenica je da samo nekolicina ljudi opskrbljuje svoje tijelo s čistom vodom, koja je tako neophodna za život i zdravlje.

Uporaba čiste vode jedan je od najlakših i najvažnijih koraka koje možemo poduzeti kako bi osigurali zdravlje.

 

 

Čistu vodu možete dobiti:

iz prirodnih izvora pitke vode
iz svježe cijeđenih sokova
iz ekološki uzgojenog voća i povrća
pročišćavajući vodu uz pomoć filtera za vodu

 

 

 

 

Alternativa za Vas

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »