Žene, slažete li se? Muškarci su najpoželjniji kada obuku ovakvu majicu!

Žene, slažete li se? Muškarci su najpoželjniji kada obuku ovakvu majicu!

Zanimljiva studija Univerziteta Notingem Trent otkrila je u kojima odjevnim komadima muškarci izgledaju najseksepilnije.

 

 

 

 

Slikovni rezultat za white t shirt man

 

 

 

 

 

I dok bi neki pomislili da je riječ o trenerci ili, nasuprot tome, elegantnom odijelu, istraživanje je pokazalo drugačije: Muškarci su ženama najprivlačniji kada nose bijele majice.

U istraživanju je učestvovalo 30 žena, starosti od 18 do 25 godina, koje su imale zadatak da na osnovu fotografija muškaraca ocijene njihovu privlačnost.

Rezultati su pokazali da su učesnice najviše ocjene dale onima koji su nosili bijele majice, a zanimljivo je da nisu imali savršen oblik tijela, poput isklesanih trbušnjaka i izraženih mišića ruku i ramena.

One su zanemarile estetiku, te su ih privukli oni muškarci koji nisu imali idealne proporcije, ali su nosili bijele majice.

Prema tome, kada nose bijelu majicu, muškarci su privlačniji ženama čak 12 odsto, a tajna se krije u optičkoj iluziji – ova boja vizuelno širi ramena i sužava struk, a u prvi plan ističe V oblik tijela.

“Bijele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju, kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose. Naravno, postoje individualni ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može da ima pozitivan ili negativan uticaj na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi”, istakli su istraživači.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »