Želite li obilje i sreću, napravite ove stvari prije Nove godine!

Želite li obilje i sreću, napravite ove stvari prije Nove godine!

Dolazak Nove godine je najpovoljnije vrijeme da krenete u čišćenje i obnovu svog životnog prostora, a čime ćete nesumnjivo osnažiti svoj um i duh. Zakoračite s veseljem u Novu i u novi način života, napunite se sretnim i zdravim energetskim pojačanjem!

Ove tehnike čišćenja će učiniti čuda za vašu osobnu energiju, osjećati ćete se fantastično i imati fokus da privučete ono što želite!

Nered je definitivno najveći Feng Shui neprijatelj, jer sadrži ustajalu, prljavu i stagnirajuću energiju, koja usporava, koči ili u potpunosti blokira protok zdravog Chi, a na isti se način odražava i na živote ukućana. Nered može izazvati umor, depresiju, stres, pa čak i bolest ukućana.

Održavanje reda omogućava slobodan protok Chi i osnova je dobrog Feng Shuija u nekom prostoru. Potrebno je zaista prostor redovito održavati, čistiti, uređivati i energizirati, pošto je po feng shuiju i on živo biće.

Nered se može manifestirati na nekoliko razina i na svakoj od njih potrebno se maksimalno angažirati s ciljem dovođenja stvari u red, kako bi se postigla ukupna čistoća. Stoga, “feng shui čišćenje” možemo podijeliti u četiri etape:


1. Uklanjanje fizičkog nereda u okolici (npr. smeće u prilazu zgradi, neodržavana fasada, zapušteni travnjaci, ruševna zdanja u okolici).

Ako ste sad pomislili “što je imam s time”, moramo vas upozoriti da naša (vaša!) odgovornost seže daleko izvan zidova koji omeđuju vaš stambeni prostor.

Stoga, učinite sve što je u vašoj moći za svoj okoliš – razgovarajte s predstavnikom o mogućnostima obnove dotrajale fasade, loših cijevi i instalacija u zgradi.

Za to najčešće postoje sredstva u stambenoj pričuvi, no ona stoje neiskorištena zbog nedostatka interesa ili nemara. Organizirajte (zajedno sa susjedima) akciju ličenja stubišta, a na zidove možete postaviti postere ili slike vedrih i životnih motiva.

Ukoliko vaša zgrada ima predprostor ili travnjak, možete tamo urediti mali vrt. Ideja ima napretek, potrebno je samo malo dobre volje. A tom u cjelokupnom postupku skrivena je još jedna prelijepa dimenzija – susjedi vam više neće biti stranci.

2. Uklanjanje fizičkog nereda u vlastitom prostoru (npr. razbacane stvari, prašina, paučina, previše namještaja, stvari izvan polica i ormara…).

Bacite, poklonite ili prodajte sve ono što niste koristili u posljednjih 6 mjeseci jer vam to zaista ne treba, organizirajte ormare, police i spremišta, svaka stvar treba imati svoje mjesto.

Znamo da ste ovo čuli već tisuću puta i da je vjerojatno svaka pomisao na veliko čišćenje grozna, ali vjerujte nam – isplatit će vam se. Prilikom uklanjanja nereda nastojte ne obavljati sve radnje automatski, već uključite svoju svijest i sva osjetila, te promatrajte kako se osjećate i kroz koja raspoloženja prolazite.

3. Raščišćavanje emocionalnog nereda (npr. neizgovoreni prigovori, neriješeni odnosi, traženje (i prebacivanje) krivnje kod drugih, emocionalna manipulacija).

Jedina osoba koju možemo promijeniti smo mi sami! – razriješite nesuglasice fokusirajući se na rješenje umjesto na problem, pronađite kompromise, prihvatite odgovornost za svoja djela i njihove posljedice, oprostite onima koji vam nešto duguju, vratite svoje dugove, pomirite se sa starim prijateljima.

Ukoliko imate nerasčišćene odnose s osobama koje više nisu među živima, možete im se obratiti mentalno s isprikom, objašnjenjem ili jednostavno – pozivom na pomirenje.

Isto tako, ukoliko do nekih osoba ne možete doći osobno, možete im napisati pismo ili e-mail u kojem ćete napisati kako se osjećate i što s njima želite riješiti – na kraju priče, uopće nije važno hoćete li to pismo poslati ili ne, ali je suočavanje s vlastitim emocionalnim neredom izuzetno važno za dobar feng shui.

Čišćenje emocionalnog nereda je vjerojatno najveći i najteži korak u procesu čišćenja, ali je istinski neophodan. Nemoguće je krenuti dalje ukoliko nas tisuće prastarih emocija pritišće i vraća u prošlost.

4. Energetsko čišćenje i energizacija (npr. uklanjanje energije prethodnih stanara, energetskog taloga u zidovima, podovima, stropovima i namještaju).

Iz mora feng shui savjeta za energetsko čišćenje, evo jedan jednostavan i predivan savjet:

Po feng shuiju, kore naranče su odličan način kako očistiti dom od negativne energije i povratiti harmoniju u njega. Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 svježe naranče, voda, staklena zdjela i svježe cvijeće.

Postupak:

1. Ogulite naranče, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podijelite koru svake naranče na 9 komada. Stavite ih u zdjelu i prelijte vrućom vodom do 3/4 zdjele.

2. Ponavljajte sljedeću pozitivnu afirmaciju: “S ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a zamjenjuje je pozitivna.”

3. Stavite zdjelu na ulaz ukoliko želite očistiti cijeli dom. Poprskajte tom vodom cijelu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sektore u domu i ne propustite ni ormare.

4. Vodu i koru bacite, a naranče možete koristiti za jelo.

5. Nakon ovog feng shui čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste ispunili dom svježom energijom.

6. Postavite svježe cvijeće u središnji dio sobe ili doma.

U narednih 9 dana tri puta zamijenite cvijeće.

Neka to bude svaka tri dana, a posljednji buket neka ostane sve dok ne uvene.

8 praktičnih savjeta

1. Ako ste u potrazi za poboljšanjem vašeg zdravlja, riješite se stvari koje zatrpavaju i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, naročito u kuhinjskim elementima i hladnjaku. Stanje vaše kuhinje je stanje vašeg zdravlja, učinite sebi uslugu i temeljito je očistite.

Izbacite pokvarene stvari iz hladnjaka, očistite detaljno štednjak i sve lonce i tave. Ostavite sve kemikalije sa strane i koristiti se prirodnim sredstvima. Očistite sve ladice, površine, svjetiljke itd … Stvorite novu stazu za jak Chi kako bi hranio vašu energiju.

2. Unesite u kuću nove tri tegle sa Feng shui biljkama radi osvježenja energije vašeg prostora i simbolizirajte novi početak. Ako ih planirate postaviti u kuhinju, okrenite se onda ka bujnijim i aromatičnim biljkama, kao što je bosiljak, ružmarin ili menta. Fokusirajte se na vaša ulazna vrata i kuhinju, oni su čvrsto vezani za zdravlje.

3. Temeljito očistite i izbacite nepotrebne stvari iz vaše spavaće sobe i kupaonice. Bacite sve što niste koristili u posljednjih 6 mjeseci. Obrišite prostor ispod kreveta, očistite prozore, dekorirajte vašu kupaonicu i sobu.

4. Ako želite dobrodošlicu novoj ljubavnoj vezi, osmislite prostor za tu osobu u vašem domu. Očistite svoje ormare za bolji protok i više prostora. Trebalo bi doslovno napraviti otvoreni protok energije u vašem domu kako biste privukli i manifestirali ono što tražite.

5. Pregledajte vaše police s knjigama i vidite ako možete neku donirati ili poklonite prijateljima koji bi ih rado čitali. Kada ste to učinili, napravili ste prostor za ulazak svježih ideja u vaš život. Možete otići i do knjižare i kupiti nekoliko novih knjiga koje su energične, uvjerljive i daju osjećaj angažiranosti.

6. Neka vaše financije imaju bolji protok. Proljeće je sezona akcije, a želite biti sigurni da akcija ne dolazi na račun vašeg prosperiteta. Prođite kroz vaše datoteke, financije, račune i razmislite o novim idejama ulaganja ili štednje. Odlučite se za gotovinu, jer ljudi imaju tendenciju impulzivno kupovati karticama.

7. Vaš krevet također treba održavati unutarnji mir, a Feng shui predlaže postavljanja vašeg kreveta kako biste lako vidjeli vrata. Također sugerira da noćni stolić i svjetiljka budu isti na obje strane, kako bi održavali ravnopravnost i ravnotežu. Korištenjem toplih boja za posteljinu dobit ćete dobar odmor i dobar ljubavni život.

Nabavite kvalitetnu Himalajsku lampu stvara koja je vrlo povoljna za vaše zdravlje, kvalitetu zraka i predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

8. Posljednje, ali ne i manje važno, nađite vremena učiniti ovu akciju velikog čišćenja. Odlučite, očistite i krenite svježe u novu godinu. Kada obnovite vaš dom, obnovit ćete i vaše tijelo, um i duh. Zakoračite u novi način života i napunite ga sretnim i zdravim energetskim pojačanjem.

 

 

 

 

 

dizajndoma.hr / naturala.hr / lovesensa

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »