Zdravstveni radnik u Šangaju na smrt je pretukao psa na sred ulice nakon što mu je vlasnik odveden u Kovid logor (VIDEO)

Zdravstveni radnik u Šangaju na smrt je pretukao psa na sred ulice nakon što mu je vlasnik odveden u Kovid logor (VIDEO)

Zdravstveni radnik u Šangaju na smrt je pretukao psa, kućnog ljubimca u incidentu koji je izazvao bes na internetu, nudeći uvid u rastuću frustraciju zatvorenih stanovnika u kineskom ekonomskom centru.

 

Snimak premlaćivanja u stambenom naselju u gradskoj četvrti Pudong naišao je na opravdan bes nakon što je u sredu postao viralan na kineskim društvenim mrežama.

Na snimku, za koji se čini da ga je snimio stanovnik obližnje zgrade, vidi se radnik za prevenciju Covida — obučen od glave do pete u zaštitnu opremu — kako juri psa niz ulicu i tri puta ga udara lopatom. Zatim prikazuje psa kako nepomično leži.

Na dve fotografije objavljene na internetu vidi se pas kako trči za autobusom za koji odvodi njegovog vlasnika u izolacionu ustanovu. Na drugoj fotografiji se vidi kako njegovo telo odvoze u plastičnom džaku.

The corgi followed this van carrying its owners before it was killed. Photo: Weibo

Video i fotografije se redom cenzrušu a Nulta Tačka ne može identifikuje originalnog otpremaoca videa.

Vlasnik psa bio je u karantinu u vreme mučkog ubistva, prema državnom časopisu China News Weekly, i pustio je psa na ulicu nakon što nije mogao pronaći nikoga da brine o životinji u njegovom odsustvu.

Svih od 25 miliona stanovnika Šangaja do daljnjeg je zatvoreno i suočavaju se s nekoliko rundi masovnog testiranja. Oni koji imaju pozitivan test suočavaju se sa obaveznom izolacijom.

„Na kraju sam mislio da mogu pustiti (korgija) na ulicu, barem ne bi umro od gladi“, napisao je vlasnik u online grupi, objašnjavajući da nema hrane za pse kod kuće, prema China News Weekly. „Nikad nisam mislio da će, kada odem, biti pretučen na smrt.“

Tvrdio je da je komšijski komitet odbio da pomogne u brizi o psu, piše časopis. Komitet je rekao da je zabrinut da bi i pas mogao biti zaražen.

Upozoravamo, video je vrlo uznemirujuć.

Incident se proširio širom kineske društvene mreže Weibo. Jedan hashtag o ovoj temi pregledan je  višde od deset miliona puta pre nego što je uklonjen. Snimak je izazvao šok i bes, a mnogi su ubistvo psa nazvali okrutnim i nepotrebnim.

Međunarodne zdravstvene vlasti saopštile su da je rizik od prenosa Covida sa životinja na ljude moguć, ali nizak, te da nema dokaza da životinje igraju značajnu ulogu u širenju Covid-19 na ljude.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija je izjavila da za sada nema dokaza da su se ljudi zarazili Covidom od kućnih ljubimaca.

 

 

 

 

NultaTačka

 1,925 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »