Zdravlje i bolest ulaze na usta: KAKO NAS MESO, VOĆE I ZAČINI TRUJU ?!

Zdravlje i bolest ulaze na usta: KAKO NAS MESO, VOĆE I ZAČINI TRUJU ?!

 

 

 

 

 

 

 

 

Piše: Redžep Hanić, energoterapeut

 

 

 

 

Konstatacija da svaka starosna dob pa i tek rođena djeca obolijevaju je neumitna istina, a oboljenja su takve prirode sa veoma često smrtnim posljedicama neovisno o starosnoj dobi.

Javnost pa i zvanična medicina kao najčešći razlog navodi stres i minuli rat u našoj zemlji. Istina je nešto drugačija, u čemu ste vi učesnici – dobrovoljci svog budućeg oboljenja.

Narodna izreka kaže – zdravlje i bolest ulazi na usta. Polazeći od toga, kazao bih da sva oboljenja dolaze zbog načina života, konkretno, ishrane i fizičke pasivnosti.

 

 

 

 

 

Situacija je alarmantna

Ishrana je toliko zabrinjavajuća da je to top tema u javnosti već godinama. Toliko je alarmantna situacija da mnogi proizvođači kupce obavještavaju da više navodno ne koriste u svojim proizvodima štetne sastojke. Ali, skoro da ne postoji čisti proizvod koji bi nam omogućio zdravu prehranu.

Počeo bih s jednim osnovnim proizvodom – a to je meso – juneće, teleće ili pileće, kao i njihovi ostali proizvodi. Sve životinje su odhranjene neprirodnom sintetičkom hranom u pasivnom stajskom stanju kako bi dobili na brzom uzratsu odnosno toj neprirodnoj kilaži.

Jedan zanimljiv podatak s farme pilića je da od jajeta do pileta za klanje prođe samo 27 dana. Da bi učinak bio privlačniji često se koriste sintetička dopumpavanja. Takođe, uzmite za primjer mlijeko koje nakon prerade ima neograničen rok upotrebe, što možete vidjeti na ambalaži. Sad možete pretpostaviti kako takav proizvod nema nikakvu nutritivnu niti bilo kakvu drugu vrijednost, a ima samo opasnost po jaše zdravlje.

 

 

 

 

 

Kad je voće štetno

Dalje, upotreba bijelog brašna je upitnog porijekla takođe. Svi hranjivi sastojci se unište dok prođu proces prerade i dođu do potrošača. I korištenje povrća i voća u neodgovarajućem godišnjem dobu nosi sa sobom štetne posljedice. Tegobe se ogledaju u problemima s probavom do raznih virusa.

Onda, konzumacija sokova, gaziranih ili gustih je ubistveno za organizam. materijali u tim proizvodima su sintetičkog porijekla, kako zaslađivači tako i aroma, što stvara havariju u organizmu.

Bitan podatak za proizvode slane hrane i začina – tim se proizvodima dodaje sodium glutamat sa oznakom E621 koji jako nepovoljno djeluje na organizam. Mononatrij (sodium) glutamat, također poznat kao MSG, danas se dodaje u mnoge vrste gotove hrane. MSG još se zove “poboljšivač okusa”, a njegova namjena je da gotovim proizvodima da bolji okus. Iako zaista poboljšava okus hrane, ova hemijska tvar razara važan dio našega mozga koj se nalazi u njegovoj bazi, a naziva se Hipotalamus, remeti rad endokrinih žlijezda, time i hormona i povezan je s cijelim nizom bolesti.

MSG je sintetičkog porijekla, ugodnog mirisa i ne može se dobiti prirodnim putem.

Upotrebom ovo malo navedenih artikala sa smanjenom ili nikakvom fizičkom aktivnošću (pasivnošću) – vi rušite svoj imuni, odbrambeni sistem, dajući mogućnost vanjskim virusima i bakterijama da napadaju vaše zaštitne bakterije.

Naše zaštitne bakterije u daljnjoj borbi za opstanak – počinju napadati same sebe, naše najzdravije dijelove tijela stvarajući karcinogeno područje odnosno autoimune bolesti.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »