ZBOG NJEGA JE ZATVOREN CIJELI SVIJET ALI SADA PROFESOR I EPIDEMIOLOG NIL FERGUSON SA IMPERIAL KOLEDŽA U LONDONU PRIZNAJE DA JE POGRIJEŠIO!

ZBOG NJEGA JE ZATVOREN CIJELI SVIJET ALI SADA PROFESOR I EPIDEMIOLOG NIL FERGUSON SA IMPERIAL KOLEDŽA U LONDONU PRIZNAJE DA JE POGRIJEŠIO!

Profesor koji je kroz svoje simulacije zatvorio celu planetu tvrdeći da će smrt od koronavirusa biti neizbežna ‘Neil Ferguson priznao je da su njegova poslednja predviđanja sudnjeg dana o letnjem talasu kineskog virusa “isključena” i sada je revidirao svoje razmišljanje kako bi predvideo da će pandemija u velikoj meri završiti do jeseni a da će javnost će morati da „živi ”.

Profesor Ferguson, epidemiolog sa Imperial College-a iz Londona i savetnik vlade tokom kineske koronavirusne krize, predvideo je u subotu da će era karantina u Velikoj Britaniji verovatno biti gotova.

Mislim da će se za nekoliko meseci prilično brzo pretvoriti u nešto više sa čime živimo i upravljamo vakcinacijom, a ne kriznim merama “, rekao je za The Times.

„Ne bih to u potpunosti isključio, ali mislim da je malo verovatno da će nam trebati novo zaključavanje ili čak mere društvenog distanciranja kakve smo do sada imali. Upozorenje na to je, naravno, ako se virus značajno promeni. ”

 

We really need an inquiry into how Sage forced Britain into lockdown

Uoči takozvanog „Dana slobode“ u Britaniji prošlog meseca, profesor Ferguson je predvideo da bi čak 200.000 slučajeva koronavirusa moglo biti evidentirano dnevno ako bi se ukinula ograničenja.

Ferguson je sada priznao – nakon što su slučajevi nastavili da opadaju (oko 20.000 dnevno) – da su njegova predviđanja bila „isključiva“, okrivljujući okupljanje ljudi tokom finala Evropskog prvenstva za pogrešno predviđanja modela.

„Imali smo veštački naduvan nivo kontakta u tom periodu, a onda je odjednom pao“.

Profesor Ferguson je rekao da je pad slučajeva „potpuno sinhronizovan širom zemlje. Izgledalo je kao da je Boris Johnson, umesto da najavi Dan slobode, najavio karantin.

Takođe je rekao da je visoka stopa vakcinacije doprinela padu slučajeva, rekavši da su ubodi “dramatično promenili odnos između slučajeva i hospitalizacije”.

Profesor je ipak izrazio oprez, rekavši za novine: „Mi smo u fazi kada imamo ogromnu količinu imuniteta u populaciji, ali virus je prenosiviji nego ikada- “, dodajući:„ Ako povećamo kontakte, onda bismo mogli doći do tačke u kojoj ponovo počinjemo da vidimo povećanje broja slučajeva. ”

Sumnjam već nekoliko godina, videćemo dodatni mortalitet. Postoji rizik u zimskim mesecima da dođe od hiljada do desetina hiljada novih smrti “, upozorio je on.

Epidemiolog sa Imperial Collegea podneo je ostavku na funkciju višeg naučnog savetnika vlade u maju prošle godine nakon što je otkriveno da je prekršio same mere zatvaranja koje je sproveo dozvolivši svojoj oženjenoj ljubavnici da dva puta poseti njegov dom, uprkos tome što je bila u karantinu sa njenom porodica.Pre nego što je podneo ostavku, Ferguson je bio jedan od najvidljivijih stručnjaka za vodeće britanske medije koji je pozivao javnost da poštuje stroge propise o karantinu.

Virologe Neil Ferguson in Großbritannien: Professor Lockdown schmeißt hin - taz.de

Ferguson je zaslužio nadimak “Profesor Lockdown” zbog svoje rane podrške nacionalnim blokadama – za koje je kasnije priznao da su inspirisane komunističkom Kinom – kao strategiju u borbi protiv koronavirusa. njegova predviđanja i predlozi politike zaključavanja ohrabrili su britansku vladu i zaista vlade širom sveta – uključujući i Sjedinjene Države – da uvedu mere zaključavanja.

Modeli koronavirusa osramoćenog profesora-čija je afera koja je prekinula zaključavanje videla da mu se nadimak promenio u “profesor Pantsdown”-prvobitno su predviđali da će u Ujedinjenom Kraljevstvu doći do 510.000 smrtnih slučajeva od virusa ako se ne primene nacionalne mere zatvaranja.

Prema Univerzitetu Johns Hopkins, u Velikoj Britaniji je od prošle godine zabeleženo nešto više od 130.000 smrtnih slučajeva pripisanih virusu.

Profesor Ferguson je ubuduće rekao da će vakcinacija biti ključna, tvrdeći da je od ključnog značaja za „jačanje imuniteta u populaciji“ pre septembra. stoga poziva na vakcinaciju dece od 16 i 17 godina.

 

 

 

 

 

 

NultaTačka/Breitbart

 2,256 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »