ZAŠTO U KUHINJI OBAVEZNO MORATE DA IMATE NAJOBIČNIJU KREDU

ZAŠTO U KUHINJI OBAVEZNO MORATE DA IMATE NAJOBIČNIJU KREDU

Kreda ne služi samo za pisanje po tabli, već i za mnoge druge korisne stvari. Njen značaj u kuhinji će vas iznenaditi.

Poznato vam je da dizači tegova i gimnastičari koriste kredu da bi im ruke ostale suhe. Vi biste mogli da iskoristite ovaj trik ako često prosipate po kuhinji dok spremate hranu. Čini vam se suludo? E, pa nije.

Kao i dječji puder, i kreda je sjajan apsorber masnoća, pa samim tim mora da bude neophodan element vašeg doma. Kredom možete da uklonite mrlju od masne šnicle, ali i trag od karmina bukvalno sa bilo čega.

 

 

 

 

Prije nego što se prihvatite posla, trebalo bi da znate nekoliko stvari o kredi i masnim flekama. Neke krede sadrže vosak, a neke su obojene i kao takve ne mogu da vam budu od velike pomoći. Tako da je bolje da koristite provjerenu staru bijelu kredu za pisanje po tabli. Još nešto, kreda ima najbolje dejstvo kada se upotrebi odmah kada nešto isflekate, jer kasnije možda neće biti od koristi, prenosi Telegraf.

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/11/kreda-pixabay.jpg

 

Evo kako da iskoristite kredu za uklanjanje masnih fleka i to korak po korak.

Odmah kada nastane fleka uklonite višak masnoće uz pomoć ubrusa ili maramice. Pokušajte da prikupite koliko god više možete masnoće.
Prekrijte fleku kredom.

 

 

 

Sačekajte par minuta da kreda apsorbuje masnoću.
Čak ne morate ni da uklanjate kredu odmah, odnosno možete da isperete fleku poslije svih drugih obaveza, jednostavno nije važno.
Isflekanu stvar možete potopiti u deterdžent prije nego što je stavite u veš mašinu, i to samo da biste osigurali da će dobro da miriše.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »