Zašto nam je potrebna distanca od 1,5 metara

Zašto nam je potrebna distanca od 1,5 metara

 

 

 

U dokumentarcu pod nazivom “COVID-19: Borba protiv pandemije” NHK, japanska nacionalna javna radiodifuzna organizacija, dala je objašnjene zašto trebamo držati distancu od 1,5 metara dok traje pandemija korona virusa.

 

 

 

Wanneer is het goed je grenzen aan te geven? - Emotie Expertise ...

 

 

 

U ovom dokumentarcu japanski medicinski stručnjaci upozoravaju na ono što bi moglo doći u borbi protiv korona virusa.

Za samo nešto više od tri mjeseca novi korona virus proširio se svijetom ubivši hiljade ljudi i paralizujući globalnu ekonomiju. Studije slučajeva infekcije klastera u Japanu nude neke tragove o tome kako je počela pandemija.

 

 

 

 

NHK donosi izvještaje s glavnih linija borbe protiv korona virusa, širom svijeta i u laboratoriji dok naučnici pokušavaju da razviju efikasne lijekove.

Sa druge strane, i molekularni biolog doktor Sui Huang iz Instituta za sistemsku biologiju (ISB) u Sijetlu rekao je da istraživanja pokazuju da kapljice veće od aerosola pri izdisaju (brzina manja od jednog metra u sekundi) ispare ili padnu na tlo udaljeno manje od 1,5 metara.

“Kada te kapljice izbacujete velikom brzinom kašljem ili kihanjem, posebno veće kapljice (veće od 0,1 mikrometara) mogu odletjeti i više od dva metra, čak šest metara daleko”, ističe doktor Huang u svojoj analizi.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »