ZA OVIM ŽENAMA UZDISALI SU MNOGI MUŠKARCI U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI

ZA OVIM ŽENAMA UZDISALI SU MNOGI MUŠKARCI U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI

Slikovni rezultat za anica dobra

 

 

 

 

Svako doba nosi svoje, a ove žene su nekoć bile utjelovljenje seksipila brojnim generacijama.

Bivša država imala je brojne glazbene i glumačke zvijezde, a mnoge od njih i danas pamtimo kao seks simbole.

Povezana slika

 

1. Ena Begović

Zagrebačka pozorišna i filmska glumica Ena Begović karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića ‘Okupacija u 26 slika’. Uskoro debitira u TV filmu ‘Ivan Goran Kovačić’, a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu ‘Pad Italije’ 1981. godine.

Upravo je taj film prekrasnoj glumici donio status kultnog seks simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala velik broj pozorišnih uspješnica.

Slikovni rezultat za ana sasso

 

2. Ana Sasso

Bivša missica Jugoslavije iz 1982. i zgodna Splićanka bila je seks simbol cijele jedne generacije, ponajprije zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo bijeli majicu koja joj je otkrivala grudi.

Slikovni rezultat za suzana mancic

 

3. Suzana Mančić

Iako je karijeru započela kao pjevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvijek će ostati poznata kao seksi loto djevojka koja je odlično unovčila svoj izgled – raznim golišavim editorijalima za Playboy i druge magazine.

Povezana slika

 

4. Mira Furlan

Lijepa Zagrepčanka na početku je karijere radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, da bi vrlo brzo bio primijećen njen televizijski potencijal te je 1980-ih postala jedna od vodećih jugoslavenskih glumica.

Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje te Ljepota proroka.

Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru – u serijalu Lost i Babilon 5.

Povezana slika

 

5. Lepa Brena

Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale djecu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks simbol ovih prostora.

Osim toga, uz pjevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom otvarajući brojne produkcije, zastupništva…

Slikovni rezultat za beba loncar

 

6. Beba Lončar

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-talijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna, piše Express.hr.

Radila je nekoliko filmova u američkoj i talijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom je ljepotom i talentom plijenila pozornost po Italiji. Razdoblje najveće slave doživjela je tijekom 1970-ih.

Slikovni rezultat za anica dobra

 

7. Anica Dobra

Srpska glumica koja danas glumi ponajprije u njemačkoj produkciji debitirala je u filmu Pera Panker iz 1985. te vrlo brzo stekla status kultne ljepotice.

Nizala je uspjeh za uspjehom – Već viđeno, život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol te postala seks simbol kasnih 1980-ih. 8. Neda Arnerić Vrhunska glumica vjerovatno će cijelim generacijama ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog ‘Ko to tamo peva’ – uz citat ‘I tata bi sine!’ Nakon bogate karijere na filmu i u pozorištu, novu je strast pronašla u umjetnosti kao vlasnica galerije.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »