VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDJELJAK, UTORAK I SRIJEDU U BIH

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDJELJAK, UTORAK I SRIJEDU U BIH

 

 

 

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava umjereno ili pretežno oblačno vrijeme.

Najniža temperatura zraka u osam sati izmjerena je na Bjelašnici jedan stepen, a na Sokocu dva stepena. Najtoplije je bilo u Neumu 14 stepeni, dok je u Srebrenici izmjereno 13.

U Sarajevu je izmjereno devet stepeni, a u Mostaru 10.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana pretežno oblačno.

Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja.

 

 

Na sjeveru Bosne vjetar slab do umjeren sjeverni, a u ostatku zemlje slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 14 do 21 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu će poslije podne niti pretežno oblačno.

Poslije podne i u večernjim satima se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

Dnevna temperatura oko 17 stepeni.

 

 

U ponedjeljak očekuje se oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature kretat će se od pet do 11, na jugu od osam do 13, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U utorak očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od šest do 10, na jugu od osam do 13, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.

U srijedu vrijeme će biti pretežno oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od pet do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne doći će do razvedravanja u Hercegovini i većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

 

 

 

 

hayat.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »