UŽAS!!! Bolnica u Australiji odbila da spasi djevojku oboljelu od raka jer nije vakcinisana! Imala je samo 17 godina

UŽAS!!! Bolnica u Australiji odbila da spasi djevojku oboljelu od raka jer nije vakcinisana! Imala je samo 17 godina

Australijska vlada doslovno je osudila na smrt nevakcinisanu tinejdžerku koja je obolela od raka nakon što je odbila da primi buster dozu mRNA vakcine protiv Covid-19.

Dazel Piters (17), kojoj je pre četiri godine dijagnostifikovana leukemija, izgubila je borbu za život u ponedeljak ujutru.

Dazelin slučaj dospeo je na naslovne strane prošle godine nakon što je otkriveno da joj je odbijena transplantacija pluća potrebna za lečenje raka krvi jer je odbila vakcinu protiv Covid-19.

Zbog njene odluke da ostane nevakcinisana, Dazelle je rečeno da će ona predstavljati „veliku pretnju za sve u bolnici“ jer nije vakcinisana, a pluća koja su joj očajnički potrebna biće data „boljem kandidatu“ koji je „učinio prava stvar.”

 

 

Dazelin otac Džoš Piters potvrdio je tragične vesti u video snimku postavljenom na platforme društvenih medija.

Peters se zahvalio svima koji su poslali poruke podrške njegovoj ćerki tokom njene duge borbe protiv raka, što je izazvalo izliv počasti.

“Samo znajte da je Dazelle znala koliko je svi volite”, rekao je.

Australijski bokser Džordž Kambosis Mlađi takođe je odao poštu mladoj devojci koju je podržavao tokom njene duge borbe protiv raka.

 UŽAS u Australiji: Bolnica odbila da spasi devojčicu obolelu od raka jer nije vakcinisana! Imala je samo 17 godina

Dazelle je bila potrebna dupla transplantacija pluća da bi joj pomogla u lečenju leukemije, ali je odbila da primi vakcinu protiv Covid-19.

Bolnica je priznala da je Dazellino odbijanje da se vakciniše faktor u odbijanju zdravstvenog sistema da je stavi na listu čekanja za operaciju spasavanja života.

Portparol bolnice je ranije najavio da njihove „politike i smernice ne podržavaju transplantaciju“ nevakcinisane osobe.

Status vakcinacije protiv različitih infekcija je kritičan deo ove procene kako bi se osigurali optimalni izgledi za preživljavanje nakon transplantacije”, rekao je portparol bolnice Sent Vincent.

Gospodin Peters je ranije tvrdio da je lekar u bolnici rekao njegovoj ćerki da će, ako ne dobije vakcinu, a zatim dobije Covid-19, biti „velika pretnja svima [u bolnici] koji su uradili pravu stvar“.

„Način na koji nas je naveo je da nisu hteli da joj daju transplantaciju pluća“, rekao je 45-godišnji Peters za Daily Mail Australia.

Gospodin Peters je naveo da je doktor takođe rekao tokom konsultacija u Sent Vinsentu da će bolnica dati pluća boljem kandidatu jer je Dazel „složen slučaj“.

Noćna mora za porodicu Peters počela je kada je Dazelle pronađena van svesti u svojoj spavaćoj sobi, a kasnije je ulazila i izlazila iz bolnice Džon Hanter u Njukaslu.

Iako je ozbiljnost njenog stanja smanjena dok je Dazelle lečena u bolnici, danak koji je njeno telo uzimao od raznih tretmana tokom nekoliko godina doveo je do oštećenja Dazellinih bubrega, jetre i srca.

Gospodin Peters je ranije objasnio da je Dazelle sama odlučila da ne dobije vakcinaciju protiv Covida.

„Dazelle je bila jasna da ne želi vakcine“, rekao je gospodin Peters. „Ne možemo je naterati, a u bolnici znaju da je ne mogu naterati.

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »