Uklonite kamenac sa slavina, tuš kabina i WC-a bez hemije!

Uklonite kamenac sa slavina, tuš kabina i WC-a bez hemije!

 

 

 

 

Više od 85% domaćinstava u našoj zemlji ima tvrdu vodu, što znači da su slavine, tuš kabine, veš mašine i drugi aparati konstantno na “udaru” kamenca. Osim toga, kamenac i drugi minerali koji se nalaze u vodi mogu napraviti pravu havariju. Vjerovatno koristite neka hemijska sredstva da se riješite kamenca, a mi ćemo vam pokazati kako to možete uraditi prirodnim putem.

 

 

 

Slavine

Istrljajte slavine limunovom korom. Nakon toga na njih stavite papirne ubruse koje ste prethodno namočili u sirće. Uklonite ih nakon sat vremena te slavine isperite vodom i prebrišite suhom krpom ili papirnim ubrusima.

 

 

 

 

Tuš

Odvrnite glavu tuša te je potopite u sirće. Ostavite da odstoji par sati, a nakon toga je dobro izribajte i isperite u vodi.

 

 

 

 

Vrata tuš kabine

Vrata tuš kabine ćete najlakše očisititi pomoću alkoholnog sirćeta. Drugi način je da čistite pomoću bijelog vina. Jedna čaša bi trebala biti dovoljna da odradi posao.

 

 

 

 

Mašina za pranje posuđa

Uspite 250 mililitara sirćeta u praznu mašinu te je upalite kao da se u njoj nalazi posuđe. Naravno, ona mora ostati prazna tokom cijelog ciklusa pranja, a ovo ponavljajte jednom mjesečno. Isti postupak važi i za veš mašinu.

 

 

 

 

WC šolja

Riješite se kamenca uz pomoć Coca – Cole. Uspite jednu limenku u WC šolju te ostavite da odstoji sat vremena i zatim isperite (samo pustite vodu). Isti efekat ćete dobiti i ako uspete 750 mililitara sirćeta.

 

 

 

 

Sudoper

Istrljajte sudoper sodom bikarbonom te isperite vodom. Ako je ostalo kamenca kojeg se niste uspjeli riješiti uz pomoć sode bikarbone, dotična mjesta pospite sirćetom, izribajte te isperite vodom.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 4,471 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »