U TEKSASU JE ZABRANJENO NOSITI MASKU – GUVERNER je obećao da će podići tužbe protiv zvaničnika koji se pobune protiv njegove zabrane nošenja maski.

U TEKSASU JE ZABRANJENO NOSITI MASKU – GUVERNER je obećao da će podići tužbe protiv zvaničnika koji se pobune protiv njegove zabrane nošenja maski.

Guverner Teksasa Gregg Abbott zatražio je od apelacionog suda da poništi zahtev za obavezno nošenje maski kojeg je nametnuo državni sudija. Abbott je obećao da će podići tužbe protiv zvaničnika koji se pobune protiv njegove zabrane nošenja maski.

Abbott i državni tužilac u Teksasu Ken Paxton najavili su da su podneli peticiju tražeći od Petog apelacionog suda da poništi nalog okruga Dallas Clay Jenkins, koji je naložio preduzećima, školama, vrtićima i vladinim kancelarijama da zahtevaju da se u njihovim institucijama nose maske.

Guverner Teksasa zabranio je zvaničnicima još u maju da nameći bilo kakav oblik obaveznog nošenja maski, pod pretnjom novčane kazne do 1000 dolara. Rekao je da nošenje maski treba da bude lični izbor.

,,Bilo koji školski distrikt, javni univerzitet ili službenik lokalne uprave koji odluči da se usprotivi zabrani nošenja maski biće izveden pred sud, napisao je Abbott na Twitter-u u sredu. ,,Put napred oslanja se na ličnu odgovornost a ne na obaveze vlade.”

Paxton je napao sudiju Jenkins, rekavši da to nije ,,prvi put da imaju posla sa aktivistima”. (misleći na levičare)

Image

,,Sudije i gradonačelnici koji privlače pažnju prkosili su izvršnim nalozima i ranije, kada je pandemija tek počela a sudovi su presudili u našu korist”, rekao je državni tužilac.

Nekoliko američkih država pod kontrolom republikanaca zabranilo je upotrebu ,,vakcinalnog pasoša” i najmanje sedam obaveza vezanih za obavezno nošenje maski, navodi CNN.

 

nultatacka.rs

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »