U JUŽNOJ KOREJI je za jedan dan registrovano skoro pola miliona zaraženih a 86% vakcinisanih! Vakcine očito rade svoj posao

U JUŽNOJ KOREJI je za jedan dan registrovano skoro pola miliona zaraženih a 86% vakcinisanih! Vakcine očito rade svoj posao

U Južnoj Koreji je u poslednja 24 sata registrovano skoro pola miliona novozaraženih koronavirusom uprkos visokoj stopi vakcinacije od 86%.

 

Ukupan broj obolelih u sredu premašio je 10 miliona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom proteklog dana registrovan je 490.881 novi slučaj zaraze kovidom 19, a od posledica bolesti umrla je 291 osoba.

U Južnoj Koreji je od početka pandemije zaraženo više od 10,4 miliona ljudi, uključujući 13.432 smrtna slučaja.

Današnji bilans je drugi najveći broj novozaraženih u Južnoj Koreji od početka pandemije, nakon što je 17. marta prijavljeno 621.205 infekcija, javila je novinska agencija Yonhap.

 

 

U JUŽNOJ KOREJI za 24h registrovano skoro pola miliona zaraženih a 86% vakcinisanih

 

 

Porast brojki od decembra

Infekcije su eksponencijalno porasle otkako je prvi slučaj omikron varijante otkriven u zemlji u decembru, te dalje rastao od sredine februara uprkos svim provedenim merama i visokoj stopi vakcinacije.

Prema zvaničnim podacima, u zemlji je tokom proteklog meseca prijavljeno više od 8,26 miliona infekcija i 5.924 smrtnih slučajeva.

Južnokorejske vlasti sve veći broj infekcija u zemlji pripisuju širenju „omikrona stelt“, misleći na infekciju podvarijantom koronavirusa omikron BA.2.

Uprkos trenutnom naglom porastu, vlada radi na planovima za ublažavanje epidemioloških mera.

U Južnoj Koreji je zaključno sa sredom 32,4 miliona osoba, odnosno 63,2 posto stanovništva primilo dodatnu dozu vakcine protiv kovida 19.

 

 

 

 

Nulta Tačka/B92

 1,456 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »