U BIH SAOBRAĆAJ USPOREN ZBOG SNIJEGA, KOLOVOZI ZALEĐENI I KLIZAVI

U BIH SAOBRAĆAJ USPOREN ZBOG SNIJEGA, KOLOVOZI ZALEĐENI I KLIZAVI

Zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima Bosne i Hercegovine usporen je saobraćaj. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

 

 

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Bugojno- Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Tomislavgrad, dok zbog mjestimičnih snježnih nanosa usljed jakog vjetra upozorava se na dionicu Livno-Šuica. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

 

 

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca na dionicama gdje je kolovoz zasnježen. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na mostu (GP Brčko-Gunja). Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »