U 67. GODINI JE RODILA DJEVOJČICU I POSTALA NAJSTARIJA MAJKA U KINI

U 67. GODINI JE RODILA DJEVOJČICU I POSTALA NAJSTARIJA MAJKA U KINI

 

 

 

 

 

Kineskinja u 67 godini rodila je zdravu djevojčicu na istoku Kine, te je tako postala najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dijete začevši ga prirodnim putem.

 

 

 

 

 

 

Žena koja se preziva Tian, ​​rodila je u petak carskim rezom zdravu djevojčicu u provinciji Šandong, izvijestili su lokalni mediji.

Ljekari iz porodilišta u gradu Zaozuangu potvrdili su da je 67-godišnjakinja rodila u njihovoj zdravstvenoj ustanovi, no nisu komentarisali način na koji je gospođa Tian začela s obzirom na to da se bolničkom ginekologu javila kad je već bila trudna.

-Dijete je dar s neba za oboje – rekao je 68-godišnji suprug Tian na stranicama portala guancha.cn.

Engleski dnevni list Global Times piše da je bračni par djevojčici dao ime Tianci, što znači “Dar s neba”.

 

 

 

 

 

Ako se potvrdi da je gospođa Tian začela prirodnim putem, njena trudnoća će se evidentirati kao svjetski rekord.

Po Guinnessovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. rodila prirodno začeto dijete Britanka je, a dijete je na svijet donijela u 59. godini života.

Svjetski rekord još uvijek drži Špankinja Maria del Karmen Bousada Lara koja je uz pomoć vještačke oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini života. Dvije godine nakon toga umrla je od karcinoma.

Lokalni dnevni list Jinan Times piše da je Tian već majka dvoje djece. Jedno od njih je sin rođen 1977., godine neposredno prije stupanja na snagu politike jednog djeteta čiji je cilj bio suzbiti prevelik prirodni priraštaj stanovnika Kine.

Nedavno je ta politika ublažena te je svim parovima omogućeno da imaju dvoje djece.

 2,311 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »