TRADICIONALNA MEDICINA – EVO ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS

TRADICIONALNA MEDICINA – EVO ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS

Podijeli

 

 

 

 

 

Za propolis se tvrdi da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva, kao i posjekotina. Evo šta treba da radite da biste postigli pravi efekat.

 

 

 

 

 

 

 

Pčelinji proizvod propolis ima posebno mjesto u kućnoj apoteci, ističu ljekari tradicionalne medicine.

Da bi se postigao željeni efekat, potrebno je u tankom sloju da se dva puta dnevno nanosi na oboljelo mjesto. Rezultat sigurno neće izostati, naglašavaju zagovornici liječenja propolisom.

Propolis u obliku tableta i tinkture (alkoholni rastvor) može da se nađe u svim apotekama, kao i prodavnicama zdrave hrane.

Zanimljivo je da ova mješavina voska i još nekih ljepljivih sastojaka, pčelama služi da učvrste saće i zatvore pukotine, ali i da dezinfikuju ćelije u kojima borave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Propolis u sebi najviše ima voska, smole i balzama, a nešto manje polena, tanina i eteričnih ulja koja posjeduju antibiotska svojstva.

Zbog ovakvog sastava propolis i postiže antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizma.

U oblasti stomatologije, preporučuje se za održavanje oralne higijene, jer predstavlja odličnu barijeru za pojavu karijesa, pišu “Novosti”.

U kozmetici, propolis se dodaje različitim kremama, koje mogu da se nađu u biljnim apotekama.

Dobro kod propolisa jeste to što mogu da ga koriste svi, osim ljudi alergičnih na pčelinje proizvode. Na propolis, alergične osobe moraju da zaborave.

 2,818 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »