TRADICIONALNA MEDICINA – EVO ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS

TRADICIONALNA MEDICINA – EVO ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS

 

 

 

 

 

Za propolis se tvrdi da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva, kao i posjekotina. Evo šta treba da radite da biste postigli pravi efekat.

 

 

 

 

 

 

 

Pčelinji proizvod propolis ima posebno mjesto u kućnoj apoteci, ističu ljekari tradicionalne medicine.

Da bi se postigao željeni efekat, potrebno je u tankom sloju da se dva puta dnevno nanosi na oboljelo mjesto. Rezultat sigurno neće izostati, naglašavaju zagovornici liječenja propolisom.

Propolis u obliku tableta i tinkture (alkoholni rastvor) može da se nađe u svim apotekama, kao i prodavnicama zdrave hrane.

Zanimljivo je da ova mješavina voska i još nekih ljepljivih sastojaka, pčelama služi da učvrste saće i zatvore pukotine, ali i da dezinfikuju ćelije u kojima borave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Propolis u sebi najviše ima voska, smole i balzama, a nešto manje polena, tanina i eteričnih ulja koja posjeduju antibiotska svojstva.

Zbog ovakvog sastava propolis i postiže antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizma.

U oblasti stomatologije, preporučuje se za održavanje oralne higijene, jer predstavlja odličnu barijeru za pojavu karijesa, pišu “Novosti”.

U kozmetici, propolis se dodaje različitim kremama, koje mogu da se nađu u biljnim apotekama.

Dobro kod propolisa jeste to što mogu da ga koriste svi, osim ljudi alergičnih na pčelinje proizvode. Na propolis, alergične osobe moraju da zaborave.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »