TAJNA TUŠIRANJA HLADNOM VODOM: NEOPISIVO STANJE BLAŽENSTVA, VRHUNSKO ZDRAVLJE I SNAGA!

TAJNA TUŠIRANJA HLADNOM VODOM: NEOPISIVO STANJE BLAŽENSTVA, VRHUNSKO ZDRAVLJE I SNAGA!

 

 

 

 

Vedrina i dobro raspoloženje svaki dan. Niti traga letargiji i pospanosti. Vaša koža svježa, mlada, zdrava i elastična, kosa sjajna. Blaženstvo, osjećaj magičnih zvjezdica koje prolaze po koži cijeloga tijela. Želite živjeti, pjevati… želite letjeti!

Šta se to u tijelu i mozgu događa za vrijeme tuširanja hladnom vodom? Idemo redom.

 

 

Krvne žile se naglo sužavaju, što tjera krv da kola puno brže kroz njih. To poboljšava cirkulaciju krvi u cijelom tijelu. Jačaju se zidovi vena i arterija, normalizira se sistem opskrbe krvi u cjelini, povećava se učinkovitost cijelog kardio-vaskularnog sistema.

Hladan tuš potječe naše tijelo da stvara više energije za vlastito samo-zagrijavanje.

 

 

 

Hladna voda utječe na koru velikog mozga, poboljšava rad svih njegovih odjela. Razmišljanje se aktivira i mi počinjemo razmišljati bolje i brže donosimo važne odluke!

Mišićna vlakna se naglo stežu, i to ubrzava cirkulaciju limfe, što utječe na metaboličke procese u našem tijelu.

Hladan tuš je mini-stres za tijelo, što znači da se u krv počinju aktivno izbacivati hormoni, što znatno ubrzava metaboličke procese u tijelu. I dobili smo mini-stres-otpor!

 

 

 

Počinjemo disati dublje, naše tijelo se zasićuje kisikom, i tako u nama nestaje osjećaj umora i pospanosti, a naša učinkovitost se povećava, prenosi Atma.hr.

Kada je metabolizam ubrzan počinje bolje raditi i naš obrambeni sistem – imunološki sistem, koji povećava tjelesnu otpornost na viruse, bakterije i druge zaraze. Dakle, mi ćemo biti manje bolesni, a znači i manje novca ostavljati u apotekama.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »