Svjetska Zdravstvena Organizacija je izabrala Deutsche Telekom da pomogne u izradi SVJETSKOG zdravstvenog pasoša

Svjetska Zdravstvena Organizacija je izabrala Deutsche Telekom da pomogne u izradi SVJETSKOG zdravstvenog pasoša

Među mnogim presedanima koje je postavila pandemija Covid-a je zahtev da se vakcinišete pre nego što vam bude dozvoljeno da putujete i to će postati globalni standard.

Svetska zdravstvena organizacija, koja je imala tako veliku pandemiju, želi da „pomogne“ svoje 194 države članice tako što će da uvedu digitalne sertifikate o statusu vakcinacije. Da bi se to uradilo, postavlja se „gateway“ za standardizaciju izdavanja QR kodova koji svom vlasniku daju privilegovani zdravstveni status. T-Sistems, filijala Dojče Telekoma, izabrana je kao industrijski partner za razvoj usluga validacije vakcinacije.

„Korona ima kontrolu nad svetom“, rekao je Adel Al-Saleh, izvršni direktor T-Sistems-a. „Digitalizacija održava svet u pokretu. Digitalni EU sertifikati o statusu vakcinacije su ključni za ovo. Zadovoljstvo nam je što možemo da podržimo SZO u borbi protiv pandemije. Zdravlje je strateško područje rasta za T-Sistems. Dobijanje ovog ugovora naglašava našu posvećenost ovoj industriji”.

Takve tvrdnje bi imale veću težinu pre godinu dana, ali, pošto je Ujedinjeno Kraljevstvo ukinulo sva ograničenja u vezi sa Covid-om i mnoge druge zemlje su krenule u tom pravcu, ova obnovljena revnost za uvođenje vakcina za koje je dokazano da imaju ograničenu efikasnost je zbunjujuća. Gotovo kao da organizacije poput SZO nerado odustaju da se odreknu ogromnog povećanja svoje moći koju je pandemija donela.

 

 

SZO izabrao dojče Telekom da pomogne u izradi GLOBALNOG zdravstvenog pasoša

 

„COVID-19 utiče na sve“, izjavio je Geret Mehl, šef jedinice, Odeljenje SZO-a za digitalno zdravlje i inovacije. „Zemlje će stoga samo zajedno izaći iz pandemije. Sertifikati o statusu vakcinacije koji su zaštićeni od neovlašćenog pristupa i digitalno verifikovani grade poverenje. SZO stoga podržava države članice u izgradnji nacionalnih i regionalnih mreža poverenja i tehnologije verifikacije. Gateway servis SZO-a takođe služi kao most između regionalnih sistema. Takođe se može koristiti kao deo budućih kampanja vakcinacije i evidencija”.

To će sigurno uticati na sve ako SZO ima ikakve veze s tim. T-Sistems je već uključen u sličnu šemu koju je osmislila EU, zbog čega je verovatno i dobio ovaj posao. SZO namerava da se ovaj sistem primeni i na druge vakcinacije, tako da čak i ne krije planiranu misiju. Ovakav sistem bi se lako mogao prilagoditi kako bi se postavili drugi uslovi za međunarodna putovanja, čime bi se olakšao globalni sistem socijalnih kredita. Uzbudljiva vremena.

Nulta Tačka/Telecoms

 1,307 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »